MUŞ Haber Girişi : 28 Ekim 2023 10:26

Muş Valisi Çakır'dan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Muş Valisi Çakır'dan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Muş Valisi Avni Çakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100.yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

ALPARSLAN DİYARI-  Vali Çakır, "Türk milletinin küllerinden yeniden doğuşunun ve tarih sahnesinde yeniden dirilişinin ifadesi olan Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamanın milletçe haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.   
 

 

Vali Çakır,"Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, milli savunma, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir" ifadelerini kullandı. 

 


Vali Çakır mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: 

 

"Binlerce yıla uzanan köklü devlet geleneğimiz, her geçen gün daha da güçlenen demokrasimiz, temelinde insani değerler olan hassasiyetlerimiz ile sadece ülkemize değil aynı zamanda bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmaya devam etmekteyiz. Bizlerde yüce milletimizin her bir ferdi olarak tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla, Cumhuriyetimizi daima daha ileri noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."


HABER: KADER AKÇİL

 

 


 

Resmi İlanlar