MUŞ Haber Girişi : 01 Ekim 2023 13:04

Muş Valisi Çakır: Camiler; birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın güçlendiği kutsal mekânlardır

Muş Valisi Çakır: Camiler; birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın güçlendiği kutsal mekânlardır
Muş Valisi Avni Çakır, ‘1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Çakır Mesajında, “Camilerin, birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın güçlendiği kutsal mekânlardır”  dedi.

 

 

ALPARSLAN DİYARI-Vali Çakır, “Birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın güçlendiği kutsal mekânlar olan camiler, hayatın tam kalbinde durmaktadır. Camilerimiz insanımızın manevi ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, Vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekanlardır.

 

Kültür ve medeniyet tarihimizde camiler, hem toplumsal hayatımızın hem de dinî hayatımızın merkezinde yer almaktadır. İslam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyet olmakla beraber, Camilerimiz insanı manevi huzura kavuşturmanın yanı sıra dini ve milli değerlerimizin kendisinde buluştuğu kutsal mekanlar olup, ayrıca da eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan yuvalarıdır. Bütün bu fonksiyonlarıyla beraber camilerimizin en önemli işlevi her zaman; edep, adap, ilim ve irfanın aşılandığı bir mektep oluşudur” ifadelerini kullandı.

 

Din görevlilerinin önemli bir görev ifa ettiğinin altını çizen Vali Çakır, yayınladığı mesajın devamında şu ifadeleri kullandı: “Allah’ın evi olarak kabul edilen bu kutsal mekânlarda hizmet veren din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstlenmektedirler.

 

Bu vesileyle,  1-7 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftasının” İlimiz, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederken ifa ettikleri görev itibariyle toplumumuzun manevi mimarları olan bütün din görevlilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

HABER: HARUN SEÇKİN

Resmi İlanlar