MUŞ Haber Girişi : 21 Ağustos 2023 13:53

Muş Valisi Avni Çakır ve Ak Parti Heyeti, ‘İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu

Muş Valisi Avni Çakır ve Ak Parti Heyeti, ‘İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu
Muş Valisi Avni Çakır ve AK Parti heyeti, kent merkezi, ilçe ve beldelerin içme su sorununu ortadan kaldıracak arıtma tesisi bölgesinde incelemelerde bulundu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır, Ak Parti Muş Millet Vekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve AK Parti Muş İl Başkanı Melik Emre,  İlimizin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 'İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Alparslan 2 Barajı'ndan şehir merkezine cazibeli bir şekilde gelecek içme suyu proje alanında incelemelerde bulundu.

 

 

 

 

Muş merkez başta olmak üzere; Hasköy, Korkut İlçeleri ile Karaağaçlı, Konukbekler, Serinova, Sungu, Yaygın, Yeşilova, Düzkışla Beldelerin de içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldırılacak Alparslan-2 Barajı´nda incelemeler yapıldı. Muş Valisi Avni Çakır, Ak Parti Muş Millet Vekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Başkanı Melik Emre ve kurum amirleri içme suyu arıtma tesisinde incelemelerde bulunarak, Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürü Servet Fırat ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar. 

 

 

 

 

SU ADIM ADIM MUŞ’A GELİYOR…

 

Vali Çakır ve Ak Parti heyetine bilgi veren DSİ Müdürü Servet Fırat, “81 kilometrelik boru hattının 50 km’sini tamamladık.  İletim hattını bu yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi. 
Fırat, Vali Avni Çakır, Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Belediye Başkanı Feyat Asya’ya şu bilgileri verdi: 

 

 

 

 

81 Kilo metrelik toplam boru hattının şu ana kadar Muş Merkez için 32 kilometrelik kısmını döşendi, hedefimiz bu ay sonuna kadar tüm iletim hattı ile sanat yapısı inşaatlarını bitirerek Muş’a su vermek.

 

 

 

 

Proje kapsamında 5 adet depo, 1 terfi merkezi bir de konvansiyel artıma tesisi inşası devam ediyor. Gerekli kazı çalışmaları tamamlandı. Arıtma tesisinde günde yaklaşık 150 bin m3 su arıtılarak Muşluların hizmetine sunulacak.

 

 

 

Muş’un içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen Alparslan 2 barajı dolu. Proje tamamlandığında Muş’a Alparslan 2 Barajı’ndan yılda 55 milyon m³ içme suyu vereceğiz. 

 

 

 

 

Muş’un 50 yıllık içme ve kullanma suyu sağlayacak projenin bölge için önemini çok iyi biliyoruz. Amacımız projeyi hız kesmeden bir an önce tamamlayarak, Muş’un asırlık su sıkıntısını kökünden çözmek.” 

 

 

 

 

“İMALATLARIMIZIN YÜZDE 99’U BİTTİ”

 

Konuyla ilgili teknik bilgi veren yüklenici firma ise, “Suyu barajdan alıp kaba ızgaralardan geçirdikten sonra terfi merkezine pompalıyoruz. Terfi merkezinden pompalar ile arıtma bölümüne oradan da Tosbağa tepesindeki 10 bin metreküplük depoya basacağız. Bizim buradaki imalatlarımızın yüzde 99’u bitti. Şu anda test aşamasındayız. Testlerimiz bitmek üzere en kısa zamanda suyu terfi merkezine basıp start vereceğiz” dedi.

 

Haber: Emrullah Özbey

 

Resmi İlanlar