MUŞ Haber Girişi : 25 Ağustos 2024 11:44

Muş Valisi Avni Çakır'dan Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlama mesajı

Muş Valisi Avni Çakır'dan Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlama mesajı
Muş Valisi Avni Çakır, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

ALPARSLAN DİYARI- Vali Çakır, mesajında Malazgirt Zaferi’nin Türk tarihindeki önemine vurgu yaparak, bu zaferin, milletimizin kaderini değiştiren ve dünya tarihinin akışına yeni bir yön veren en şanlı zaferlerden biri olduğunu belirtti.

 

 

Vali Çakır, mesajında şunları ifade etti: "Ülkemizin şanlı tarihinde yeni bir dönemin kapılarını açarak Aziz Milletimizin kaderini değiştiren, dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden ve sonuçları itibariyle tarihimizin en şanlı zaferlerinden birisi olan Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz."

 

 

Malazgirt Zaferi’nin sadece askeri bir başarıdan ibaret olmadığını, aynı zamanda büyük bir medeniyetin temelini atan bir olay olduğunu belirten Vali Çakır, Sultan Alparslan ve komutanlarının üstün cesaret ve kahramanlıklarıyla adalet ve merhametle inşa edilen bir devletin temellerini attığını vurguladı. Vali Çakır, "Sultan Alparslan bugün dahi tesirini hissettiğimiz dört kıtada hüküm süren kardeşliğin meşalesini yakmıştır. Adalet, hoşgörü, barış ve kardeşliği esas alan Malazgirt ruhu, tarih boyunca milletin ilham kaynağı olmuştur. Bu ruhu yaşamak ve genç kuşaklara aşılamak, geleceğimizin teminatı olacaktır," dedi.

 

 

Vali Çakır, gençlerin tarihi bilinçle yetiştirilmesinin önemine de dikkat çektiği mesajında, "Aydınlık geleceğimizin mimarları olan gençlerin tarihi iyi öğrenmesini sağlayarak, tarihi bilincin canlı tutulması için Malazgirt Zaferi, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi daha birçok destansı mücadeleye layık olduğu vefanın gösterilmesi adına bu coşkuyu paylaşmalıyız," ifadelerini kullandı.

 

 

Mesajının sonunda Sultan Alparslan ve onunla birlikte Anadolu'yu vatan kılan tüm şehitleri rahmetle anan Vali Çakır, gazilere de sonsuz minnet ve şükranlarını sundu. Tüm Muşlu hemşehrilerini ve milletimizi Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamalarına davet eden Vali Çakır, bu kutsal topraklarda birlik ve beraberlik içinde nice bin yıllar diledi.

 

 

BÜLTEN
 

Resmi İlanlar