MUŞ Haber Girişi : 02 Ekim 2024 12:58

Muş Valisi Avni Çakır’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

Muş Valisi Avni Çakır’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı
Muş Valisi Avni Çakır, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, camilerin ve din görevlilerinin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti.

ALPARSLAN DİYARI- Vali Çakır, camilerin sadece ibadet mekanları olmadığını, aynı zamanda gönül medeniyetimizin, milli değerlerimizin, vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekanlar olduğunu vurguladı.

 

Vali Çakır, camilerin bu yönüyle huzur ve güven ortamının oluşmasında, kardeşlik bilincinin gelişmesinde, ilim ve irfan sahibi bir neslin yetişmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 

"Camilerimiz, kültür ve medeniyetimizin ayrılmaz bir parçası olarak yüzyıllardır ilim ve irfanın yayıldığı, birlik ve beraberliğin güçlendiği mekanlar olmuştur. Din görevlilerimiz ise bu mübarek mekanlarda ibadetlerimizi düzenleyen, dinimizin emir ve yasaklarını öğreten, toplumumuza rehberlik eden fedakar insanlardır."

 

Vali Çakır, din görevlilerinin fedakar çalışmalarıyla toplumun manevi mimarları olduğunu, özellikle gençlerin ahlaki ve manevi gelişiminde önemli bir sorumluluk taşıdıklarını belirtti. "Din görevlilerimiz, insanlarımızın gönüllerine dokunarak onların huzur ve mutluluğunu artıran, sevgi ve hoşgörü ortamını yeşerten fedakar insanlardır. Onlar, toplumumuza ışık tutarak gelecek nesillerin ahlaki ve manevi açıdan gelişmesine katkı sağlamaktadır" dedi.

 

Mesajında, camilerin korunması ve yaşatılmasının büyük önem taşıdığını da dile getiren Vali Çakır, "Bu mübarek mekanların manevi ihtiyaçlarımıza cevap vermesi noktasında en büyük görev din görevlilerimize düşmektedir. Toplumumuzun manevi mimarları olan tüm din görevlilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Vali Çakır, mesajının sonunda, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın Muş’a, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

 

VALİLİK BÜLTEN

Resmi İlanlar