MUŞ Haber Girişi : 24 Şubat 2024 12:49

Muş Valisi Avni Çakır’dan Beraat Kandili mesajı

Muş Valisi Avni Çakır’dan Beraat Kandili mesajı
Muş Valisi Avni Çakır, Beraat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çakır, "Bu özel gün ve geceleri fırsat bilerek gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi korumak için çaba harcamalıyız" dedi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır yayınladığı yazılı mesajda, “Yüce Allah, kullarının ibadetlerini kat kat mükafatlandırmak, dua ve isteklerini kabul etmek, bağışlanmalarına imkan ve fırsat tanımak üzere bazı zamanları daha faziletli kılmıştır. Mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan Berat Gecesi, bu mübarek zamanlardan biridir” ifadelerini kullandı.  

 

 

 

Vali Çakır yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

 

 

 

“Bu gece Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkânı sağlar.

 

 

 

Berat Kandili'ni vesile bilerek Yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, kırgınlıklara son vererek İslam âleminin huzuru için dua etmeliyiz. Vicdan muhasebesi için iyi bir fırsat olacak en güzel cümlelerin en güzel duygularla Rabbimize ulaştırıldığı, sevgi ve tüm iyiliklerin sınırsız bir şekilde isteneceği bu gece ülkemize ve tüm İslam âlemine mübarek olsun.

 

 

 

Toplumumuzu aynı çatı altında, aynı inançla birleştiren bu müstesna gün ve gecelerin, şehrimize, ülkemize, milletimize sağlık, huzur, mutluluk getirmesini diliyor, tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni kutluyorum.”

 

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

Resmi İlanlar