MUŞ Haber Girişi : 24 Temmuz 2024 02:43

Muş Valisi Avni Çakır'dan 24 Temmuz mesajı!

Muş Valisi Avni Çakır'dan 24 Temmuz mesajı!
Muş Valisi Avni Çakır 24 Temmuz "Gazeteciler ve Basın Bayramı" nedeniyle bir mesaj yayımladı...

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajda gazetecilerin önemine dikkat çekti. 

 

Vali Çakır'ın mesajı şöyle:

 

Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz’da kutlanmaktadır.

 

    Tüm bireyleri güncel ve doğru bilgilere seri olarak ulaştıran basın mensuplarımız; son derece ilkeli ve tarafsız bir haber anlayışı ile bulundukları her bölgede turizm, ekonomi, kültür, sanat, eğitim konularında büyük atılımların gerçekleştirilmesine de vesile olmaktadırlar.  

 

    Ülkemizin, şehrimizin tabiat zenginliklerinin, genel yapısının incelenmesi, araştırılması, tanıtımı noktasında etkin çalışmalar yürüten gazetecilerimiz; sahip olduğumuz değerlerimize uluslararası düzeyde de ilgi alanı oluşturmaktadırlar.    

 

    Vatandaşımız, devlet kurumlarımız ve basın camiamız arasındaki birlik, bütünlük daha nice yatırımların milletimizin hizmetine sunulacağının bir göstergesidir. Halkımızın talep ve beklentilerini biz devlet temsilcileri ile paylaşan gazetecilerimize bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

 

    Sultan Alparslan ve kutlu askerlerinin şehri, kadim şehir Muş’umuzun kültür ve tarih kapılarını tüm dünyaya açan basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. 

 

Kaynak: Muş Valiliği (Bülten)

 

 

Resmi İlanlar