MUŞ Haber Girişi : 22 Ağustos 2024 08:33

Muş Valiliği'nde Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü için istişare toplantısı düzenlendi

Muş Valiliği'nde Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü için istişare toplantısı düzenlendi
Muş Valisi Sayın Avni Çakır başkanlığında, Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, İl Başkanı Melik Emre ve il protokolünün yanı sıra muhtarların katılımıyla Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinlikleri için değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valiliği'nde yapılan toplantıda, 26 Ağustos'ta Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park alanında düzenlenecek olan anma törenleri ve etkinliklerin detayları ele alındı. Vali Avni Çakır, bu tarihi zaferin anlamını ve önemini bir kez daha vurgulayarak, etkinliklerin en iyi şekilde organize edilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

Toplantıya katılan Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Malazgirt Zaferi'nin, Türk milletinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade ederek, halkın bu büyük zaferi coşkuyla kutlaması için gereken tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi. İl Başkanı Melik Emre ise, ilçe ve köylerden gelen muhtarlarla yapılan istişarelerin, etkinliklere geniş katılım sağlanması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

 

 

Toplantıda, güvenlik önlemleri, tören alanındaki düzenlemeler ve lojistik detaylar gibi konular üzerinde durulurken, tüm kurumların iş birliği içerisinde çalışarak bu anlamlı günün en iyi şekilde kutlanması için hazır olduğu ifade edildi.

 

 

Vali Avni Çakır, toplantının sonunda, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümünü coşku içinde kutlayacaklarını belirterek, tüm vatandaşları bu tarihi anmaya davet etti.

 

RESİMLER:MUŞ VALİĞİ(X)

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar