MUŞ Haber Girişi : 15 Ağustos 2024 19:35

Muş Valiliği duyurdu: 2 Gün yasak

Muş Valiliği duyurdu: 2 Gün yasak
Muş Valiliği, il genelinde gösteri yürüyüşleri, toplantılar, basın açıklamaları gibi etkinliklerin 2 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

ALPARSLAN DİYARI- Valilikten yapılan açıklamada, Anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarına dikkat çekilerek, kamu düzeninin korunması ve şiddet olaylarının önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi.

 

Yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, milli güvenliğin sağlanması ve genel asayişin korunması amacıyla; ilimiz mülki sınırları içerisinde (polis ve jandarma sorumluluk alanı dahil) tüm toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, protesto eylemleri, mitingler, oturma eylemleri, stant açma, açlık grevleri, afiş ve pankart asma gibi etkinlikler 15 Ağustos 2024 saat 00:01'den itibaren, 16 Ağustos 2024 saat 23:59'a kadar yasaklanmıştır.”

 

Valilik açıklamasında, resmi bayramlar, resmi anma günleri, spor faaliyetleri ve kamu kurumlarının düzenleyeceği etkinliklerin yasak kapsamı dışında olduğu vurgulandı. Ancak, diğer tüm faaliyetlerin halkın can güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla yasaklandığı belirtildi.

 

Yetkililer, vatandaşlardan kurallara uymalarını ve toplumsal huzurun sağlanması adına alınan bu kararın önemine vurgu yaptı. Muş genelinde yasak süresince herhangi bir olay yaşanmaması adına güvenlik güçlerinin önlemlerini artırdığı ifade edildi.

 

BÜLTEN

Resmi İlanlar