MUŞ Haber Girişi : 23 Eylül 2024 12:20

Muş üniversitesine rektör yardımcılığına o isim atandı: Bilimsel gelişim ve yeniliklere liderlik edecek

Muş üniversitesine rektör yardımcılığına o isim atandı: Bilimsel gelişim ve yeniliklere liderlik edecek
​​​​​​​Muş Alparslan Üniversitesi, akademik kadrosuna önemli bir katkı sağlayarak yeni Rektör Yardımcısı olarak Prof. Dr. Talat Körpınar’ı görevlendirdi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan  Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Körpınar, bilim dünyasındaki engin bilgi birikimi ve deneyimiyle yeni görevinde üniversiteye  liderlik edecek.

 

Rektörümüzden Önemli Mesajlar

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, Prof. Dr. Talat Körpınar’ın atanmasının üniversitemiz adına önemli bir adım olduğunu belirterek, kendisinin akademik kariyeri boyunca elde ettiği başarıların ve bilimsel yetkinliklerinin, Muş Alparslan Üniversitesi’ne büyük katkılar sağlayacağını vurguladı. Alican, “Prof. Dr. Körpınar, akademik birikimi ve liderlik becerileriyle üniversitemizin vizyon ve misyonuna hizmet edecek, hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir rol oynayacaktır"

 

Prof. Dr. Talat Körpınar’ın Akademik Geçmişi ve Bilimsel Katkıları

 

Prof. Dr. Talat Körpınar, matematik alanında uzmanlaşmış saygın bir bilim insanı olarak tanınıyor. Muş Alparslan Üniversitesi’ne katıldığı günden itibaren hem akademik hem de idari görevlerde önemli sorumluluklar üstlenen Prof. Dr. Körpınar, yeni Rektör Yardımcılığı görevi ile üniversitenin  stratejik hedeflerine ulaşmasına liderlik edecektir.

 

Üniversite Camiasından Destek ve Tebrikler

 

Prof. Dr. Körpınar’ın atanması, üniversitenin akademik camiasında da memnuniyetle karşılandı. Öğrenciler ve akademisyenler, kendisinin bilimsel çalışmalara olan katkılarını takdir ederek, yeni görevinde de başarılı olacağına inandıklarını ifade ettiler. Birçok öğrenci ve akademisyen, Prof. Dr. Körpınar’ın rektör yardımcılığı göreviyle üniversitemize yeni bir dinamizm ve yenilikçi bir vizyon katacağı konusunda hemfikir.

 

Prof. Dr. Talat Körpınar’ın rektör yardımcılığı görevine atanması, Muş Üniversitesi’nin akademik anlamda gelecekteki hedeflerine ulaşmasında önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor. Üniversitenin eğitim, araştırma ve bilimsel katkılarını daha da ileri taşımak adına bu önemli görevde Prof. Dr. Körpınar’a başarılar diliyor, kendisine duyduğumuz güveni bir kez daha yineliyoruz.

HABER TUNCAY ÇANGA

 

 

Resmi İlanlar