MUŞ Haber Girişi : 17 Haziran 2024 12:53

Muş'un ovalarında beslenip nehirlerinde serinliyorlar: Asırlardır devam ediyor

Muş'un ovalarında beslenip nehirlerinde serinliyorlar: Asırlardır devam ediyor
Muş'un Hasköy ilçesinde çobanlar, sıcak havadan bunalan mandaları nehir, gölet ve sulama kanallarında serinletmeye çalışıyor.

ALPARSLAN DİYARI- İlçeye bağlı Karakütük, Umurca ve Sarıbahçe köylerinde manda sürülerini meralarda otlatan çobanlar, sıcaklığın artığı saatlerde sürüleri Karasu Nehri, gölet ve sulama kanallarına götürüyor. Burada yaklaşık 3 saat sularda yıkanan mandalar, daha sonra çobanlar tarafından yeniden meralara götürülmek üzere yola çıkıyor.

 

 


ASIRLARDIR DEVAM EDEN BİR GELENEK

 

 

 

Asırlar boyudur Muş ovalarında beslenen Mandalar, her yılın sıcak aylarında olduğu gibi bu yıl da Muş’un verimli ovalarında beslenen Mandalar sıcaklığın arttığı saatlerde Muş ovası üzerinde bulunan Nehir, Gölet ve Sulama kanallarında birkaç saat serinleyerek beslenmelerine devam ediyor.

 

 

MANDALAR SICAĞA DAYANAMIYOR

 

 

Çobanlar mandaları sabahın erken saatlerinde meraya otlatmaya götürüyor. Öğle vakti sıcaktan bunalan hayvanlarımızı nehir, gölet ve sulama kanallarında serinletiyoruz. Mandalar suyu çok sever. Suda yaklaşık 3 saat kalırlar. Suyun içinde kalmaları süt verimini de artırıyor.

 

 

 

AA

Resmi İlanlar