HASKÖY Haber Girişi : 08 Temmuz 2024 11:10

Muş'un ilk genel başkanı övgülerle yere göğe sığdırılmıyor! 4. Kez aday oluyor

Muş'un ilk genel başkanı övgülerle yere göğe sığdırılmıyor! 4. Kez aday oluyor
Türkiye tütün üreticiler birliği genel başkanlığına 4. Kez talip olduğunu açıklayan hemşehrimiz Şeyhmus Solgun'a tütün üreticilerinden tam destek geldi.

ALPARSLAN DİYARI- Yıllardır tütün üreticilerin sorunların çözümü bakımından diyar diyar gezerek Uluslararası alanda dünya geneli  50'ye yakın ülkede tütün faaliyetleri yürüten TTÜB Genel başkanı  Şeyhmus Solgun, üreticiler tarafından yere göğe sığdırılmazken yakın zamanda yapılacak olan seçimlerde yeniden kazanacağına kesin gözü ile bakılıyor. 

 

2011 yılından bu yana 13 yıl Genel başkanlığını yürüttüğü Türkiye tütün üreticileri birliği genel başkanlığına 4. Kez talip olduğunu açıklayan TTÜB genel başkanı Şeyhmus Solgun, kendisine güvenen destek olan tüm üyelerine  şükran duygularını iletti.

 

4. KEZ ADAY  OLUYOR

 

 


Tütüncülerin sorunlarını Türkiye'de,  türk tütününün kalitesini dünyaya tanıtarak uzun yıllar genel başkanlığını yaptığı Türkiye tütün üreticileri genel başkanlığında yeni bir kongre süreci yaşanacağını belirten Genel başkan Solgun,
"13 yıllık başkanlık döneminde tütünün ülke ve üretici adına sağladığı faydalar üzerinde her zaman üreticinin güven duyduğunu söyledi."

 

 

Tütün üreticileri birliği genel başkanı Şeyhmus Solgun, "Önümüzdeki günlerde 4. kez yapılacak olan Genel başkanlık seçimlerimizde yeniden başkan adayı olacağım. Üyelerimi üteticilerimin teveccühleri ile oluşan yoğunluk ısrar ve taleplere sırt çevirmem mümkün değildi.  Bazı arkadaşlarımızda bu yarışın içinde olacak ve adaylıklarını açıklayacaklar. İlk günle bu zaman arasındaki gelinen noktada o dönemlerin zorlukları ve Türk tütününün değer mücadelesinin yanı sıra tütünümüzü dünyaya tanıtmanın emek günleri bizim için zor saatler, uzun ve bir o kadar çaba gerektiren yıllardı."

 

"BİZİ YANLIZ BIRAKMAYAN ARAKADAŞLARA TEŞEKÜR EDİYORUM"

 

 

 

Üç dönemdir başkan olduğunu belirten Solgun, "Allah bize bu makamda üreticilerimize senelerce hizmet etme imkanı sundu ve bizlerde alnımızın akıyla Türk tütünğmüzün marka değerini dünya ülkelerine tanıttık. Tütün üreticisinin emeğinin hakkını aldığı senelerde kendimizden kattıklarımızla bu noktaya gelmemizin sabır noktası olan şahsımı hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Allah nasip ederse yeni dönemde yeni projelerle bulunduğumuz makama yeniden teveccühler sonucu talip olduğumu ifade etmek istiyorum. Cenabı hak bizi bize inanan, güvenen, üreticimiz yöneticilerimiz ve halkımıza karşı mahçup kılmasın hakkımızda hayırlısı olsun" dedi.

Metin Bozkurt

 

Resmi İlanlar