MUŞ Haber Girişi : 17 Ağustos 2023 13:44

Muş’un içme suyu sorunu tarih oluyor! Su adım adım Muş’a geliyor…

Muş’un içme suyu sorunu tarih oluyor! Su adım adım Muş’a geliyor…
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kente cazibeli su getirilmesi için çalışmalarda sona gelindi. 

ALPARSLAN DİYARİMuş'un içme suyu sorununu gidermek ve kalıcı bir çözüm üretmek için başlatılan çalışmalar sonuç verdi.  Muş’un asırlık içme suyu problemini tarihe gömecek projede, adım adım sona yaklaşılıyor. 

 

 

alparslandiyari.com

 

 

“ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

 

81 kilometrelik boru hattının 50 km’sini tamamladık.  İletim hattını bu yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz diyen Muş Belediye Başkanı Vekili Muhterem Bozkurt şöyle konuştu: “81 Kilo metrelik toplam boru hattının şu ana kadar Muş Merkez için 32 kilometrelik kısmını döşendi, hedefimiz bu ay sonuna kadar tüm iletim hattı ile sanat yapısı inşaatlarını bitirerek Muş’a su vermek.

 

 

alparslandiyari.com

 

 

 

Proje kapsamında 5 adet depo, 1 terfi merkezi bir de konvansiyonel arıtma tesisi inşası devam ediyor. Gerekli kazı çalışmaları tamamlandı. Arıtma tesisinde günde yaklaşık 150 bin m3 su arıtılarak Muşluların hizmetine sunulacak. Muş’un içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen Alparslan 2 barajı dolu. Proje tamamlandığında Muş’a Alparslan 2 Barajı’ndan yılda 55 milyon m³ içme suyu vereceğiz. Muş’un 50 yıllık içme ve kullanma suyu sağlayacak projenin bölge için önemini çok iyi biliyoruz. Amacımız projeyi hız kesmeden bir an önce tamamlayarak, Muş’un asırlık su sıkıntısını kökünden çözmek.” 

 

 

alparslandiyari.com

 

 

“ŞUAN TEST AŞAMASINDAYIZ”

 

Konuyla ilgili teknik bilgi veren yüklenici firma ise, “Suyu barajdan alıp kaba ızgaralardan geçirdikten sonra terfi merkezine pompalıyoruz. Terfi merkezinden pompalar ile arıtma bölümüne oradan da Tosbağa tepesindeki 10 bin metreküplük depoya basacağız. Bizim buradaki imalatlarımızın yüzde 99’u bitti. Şu anda test aşamasındayız. Testlerimiz bitmek üzere 22 Ağustos Salı günü itibari ile suyu terfi merkezine basıp start vereceğiz inşallah” diyerek projede sona geldiklerini ifade ettiler. 


Haber: Emrullah Özbey

 

alparslandiyari.com

 

alparslandiyari.com

 

alparslandiyari.com

 

 

 

 

Resmi İlanlar