MUŞ Haber Girişi : 09 Aralık 2023 14:22

Muş’un Geçmişten Bugüne Bilinmeyen Tarihi! Sosyal medyada büyük ilgi gördü…

Muş’un Geçmişten Bugüne Bilinmeyen Tarihi! Sosyal medyada büyük ilgi gördü…
Sosyal medyada büyük ilgi gören ve birçok kişinin ilk defa göreceği bu fotoğraflar ile Muş’ta zaman yolculuğu yapacaksınız. Muş’un çeşitli yerlerinde çekilmiş bu fotoğraflar görenleri geçmişe götürüyor. İşte Muş’un eski fotoğrafları...
Muş’un Geçmişten Bugüne Bilinmeyen Tarihi! Sosyal medyada büyük ilgi gördü…

ALPARSLAN DİYARI- İlk kez göreceğiniz İstanbul'un eski fotoğrafları içerisinde 1960'ların Muş Kale‘sinden, 1930'ların Muş Çarşısı’na dek 10 fotoğraf göreceksiniz. Bakmak üzere olduğunuz bu fotoğraflar sanki zamanda yolculuk yapmışçasına bir his yaşamanıza sebebiyet verecek. Muş’un eski fotoğrafları görenleri hayrete düşürüyor. İşte o fotoğraflar...

 

 

 

 

MUŞ TARİHİ HAKKINDA;

 

 Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Muş, MÖ 13. yüzyılda Urartulara bağlı “Nairi” ülkesi sınırları içerisinde yer almaktaydı. Muş’un tarihi yerleri listemizde bu noktalardan bahsettik. Uzun soluklu bir tarihe ev sahipliği yapan ilin adı hakkında farklı rivayetler bulunsa da en kuvvetli rivayetin, Muşkilerden geldiği yönünde olandır. Muşki kavmi, Muş güneyi dağlarında barınan bir kavim idi. Günümüze ulaşabilen bazı eserlerde bu dönemden kalma izlere rastlanılmaktadır.

 

 

 

 

Medler, Pers, Roma gibi çeşitli topluluklar tarafından ele geçirilen Muş, 11. yüzyılda, Malazgirt Zaferi’nin ardından Türklere Anadolu’nun kapılarının aralanmasına olanak tanımıştır. 1515 yılında Osmanlıya ait bir toprak olan Muş, 1966 senesinde meydana gelen bir depremde büyük oranda yıkılmıştır.

 

 

 

 

MUŞ’UN EN ÜNLÜLERİ; 

 

Geleneksel Muş Evleri Muş’un en meşhur tarihi yerleri arasında bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle bu güzel ve otantik evleri görmenizi ve bol bol fotoğraf çekmenizi öneriyoruz. Zafer Anıtı da, Türk tarihi açısından Malazgirt’in önemini simgelemesi açısından görülmesi gerene noktalardan biridir.

 

 

 

 

MUŞ GEZİ TAVSİYESİ; 

 

Muş’taki gezilecek yerler için çok geniş bir zaman ayırmanıza gerek yok. Şehri tam anlamıyla gezmek için 1 ya da en fazla 2 günlük bir Muş gezi planı yapmanız yeterli olacaktır.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar