HASKÖY Haber Girişi : 12 Ocak 2024 13:24

Muş’un bu ilçesinde kaymakam kitap okuma seferberliği başlattı: Közde Çay, Elde Kitap

Muş’un bu ilçesinde kaymakam kitap okuma seferberliği başlattı: Közde Çay, Elde Kitap
Muş’un Hasköy ilçesi “Közde Çay, Elde Kitap” projesiyle kitap okuma alışkanlığını pekiştirmeye yönelik önemli bir adım attı.
Muş’un bu ilçesinde kaymakam kitap okuma seferberliği başlattı: Közde Çay, Elde Kitap

ALPARSLAN DİYARI- Hasköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  "Közde Çay, Elde Kitap” projesi kapsamında, ilçede bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile  ev ve çay ocaklarında eş zamanlı kitap okuma etkinliği düzenlendi.

 

 

 

 

 

Halkın her kesimine kitap okuma alışkanlığını aşılamayı hedefleyen “Közde Çay, Elde Kitap” projesine ilçe halkı büyük destek veriyor.

 

 

 


“Közde Çay, Elde Kitap” projesi gibi ilçede birçok etkinlik ve faaliyetlerde bulunacaklarını belirten Hasköy Kaymakamı Mücahit Öztürk, “Kaymakamlığımız uhdesinde ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber  “Közde Çay, Elde Kitap” isminde bir proje başlattık.  Bugün ilçemizdeki bir okulumuzdayız ve projemiz kapsamında hayata geçirdiğimiz bir okuma etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Aynı anda aynı saatte bütün çay ocaklarımızda, evlerimizde, kamu kurum ve kuruluşlarımızda eş zamanlı olmak üzere bir kitap okuma etkinliği planladık ve okuma saati gerçekleştirdik. Bunun gibi birçok etkinlik ve faaliyet projemiz içerisinde mevcut” dedi.

 

 

 

 

 


“İLÇEMİZDE KİTAP OKUMA KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

 


İlçede köz çayına olan alışkanlığı kitap okumaya da taşımayı amaçladıklarını belirten Kaymakam Öztürk, “Buradaki amacımız aslında bu projenin isminden de anlaşıldığı gibi közde çay alışkanlığını yani ilçemizin çaya olan tiryakiliğini biz kitaba da taşımak istiyoruz. Bu manada projemize böyle bir isim verdik ve böyle bir proje başlattık. Projemizde genel manada daha çok okuyan bir Hasköy ve okuduğunu daha iyi anlayarak derslerinde daha başarılı olan öğrenciler hedefliyoruz.  Bu manada projemiz de aylık, yıllık, günlük ve haftalık olmak üzere birçok etkinlik, uygulamalı yarışmalar yapmayı planlıyoruz.  Bu şekilde ilçemizin eğitim kalitesinin artacağını düşünüyoruz. Bunu hedefliyor, buna inanıyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz; okuduğunu anlayan bir bireyin, bir öğrencinin her derste başarılı olacağına düşünüyorum. Bu manada projemizin ilçemize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İnşallah güzel hedeflerimiz var güzel sonuçlar alacağız” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 


“HEDEF; OKUYAN, OKUDUĞUNU ANLAYAN, GELECEK KUŞAKLAR…”

 

 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel da “Kaymakamlık uhdesinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen ‘Közde Çay Elde Kitap’ projesi kapsamında okullarımızda kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek okuyan, okuduğunu anlayan, gelecek kuşaklar için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren bir okul modeli oluşturulması hedeflemekteyiz. Umarım çıktığımız bu yolda hedeflerimize ulaşırız ve gelecek nesillere okuma ve okuduğunu anlama konusunda şimdiden bir alışkanlık bırakabiliriz” dedi. 

 

 

 

 


“HEM KÖZ ÇAYININ TADINA VARIYORLAR HEM KİTAP OKUYORLAR”

 


Halkın hem kitap okuduğunu hem de çay içtiklerini belirten kahvehane işletmecisi Ali Uslu, “Kaymakamımız çay ocağımıza kitap bıraktı. Hem kitap okuyup hem de çay içiyorlar. Hem köz çayının tadına varıyorlar hem kitap okuyorlar. Milletimiz memnun, kaymakamımıza teşekkür ederim. Allah ondan razı olsun.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

“ÇOK HOŞUMUZA GİTTİ”

 


Çay ocağında kitap okuyan vatandaşlardan Fatih Bingöl ise, “Öncelikle bu projede emeği olan Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir proje. Bugün ben de geldim kitap aldım, köz çayımı aldım ve arkadaşlarımla beraber güzel bir şekilde kitapları okuduk. Çok hoşumuza gitti.  Kıştan dolayı bizim arkadaşlarımız, amcalarımız, büyüklerimiz boş olduklarından dolayı kahveye gelip köz çayının yanında kitaplarını okuyorlar. Çok güzel bir proje. Devletimize minnettarız, çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 


“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar