MUŞ Haber Girişi : 08 Ekim 2023 12:45

Muş’un bir aylık kaza bilançosu yayınlandı: İşte Eylül ayındaki kaza bilançosu…

Muş’un bir aylık kaza bilançosu yayınlandı: İşte Eylül ayındaki kaza bilançosu…
  Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından yayımlanan trafik istatistik bültenine göre, Muş’ta Eylül ayında meydana gelen 114 trafik kazasında 1 kişinin yaşamını yitirdiği 112 kişinin de yaralandığı söylendi.

 

ALPARSLAN DİYARI: Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı istatistiklerine göre Muş’ta Eylül ayında 114 trafik kazası meydana geldi. İstatistiklere göre, kentte meydana gelen 114 kazada 1 kişi yaşamını yitirirken, 112 kişi de yaralandı. Kazaların 60’ı ölümlü ve yaralamalı olurken, 54’ünün de ise maddi hasarlı olduğu açıklandı. Öte yandan yılın ilk 9 ayında polis bölgesinde toplam 761 kazanın meydana geldiği açıklandı. 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarında toplam 671 kişi yaralanırken, istatistiklere göre kazaların 361’inin ölümlü ve yaralamalı, 400’ünün de maddi hasarlı olduğu kaydedildi.

 

TRAFİK KAZALARINDAKİ SÜRÜCÜ HATALARI!

 

Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hatalarının ise sıralandı:

 

"Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek."

 

HABER: KADER AKÇİL

Resmi İlanlar