BULANIK Haber Girişi : 14 Ağustos 2024 17:45

Muş’u yasa boğan ölüm: Siyasetinin duayen ismi vefat etti

Muş’u yasa boğan ölüm: Siyasetinin duayen ismi vefat etti
Muş siyasetinin önde gelen ve halkın sevgilisi olan, yıllar boyunca Muş'un kaderine yön veren önemli isimlerden Erkan Kemaloğlu, hayata veda etti.

Siyaset hayatı boyunca duruşu, söylemleri ve çalışmalarıyla halkın gönlünde taht kuran Kemaloğlu, Muş'ta adeta bir efsane olarak kabul edilmişti. "Basın düşerse dara, Erkan Kemaloğlu'nu ara!" sözü, onun halk için ne kadar önemli ve ulaşılabilir olduğunu her zaman hatırlattı.

 

 

 

Yıllar boyu Muş'un siyaset sahnesinde halkının dertleriyle dertlenen, onların sorunlarını çözüme kavuşturan Kemaloğlu, 7’den 70’e herkesin sevgi ve saygısını kazandı. Kemaloğlu, siyasi başarılarıyla olduğu kadar, insanlara yaklaşımı, samimiyeti ve cesur adımlarıyla da akıllarda kalacak. 

 

Muş halkı, siyaseti halka hizmet olarak gören ve her zaman halkının yanında duran bu büyük lideri kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Kemaloğlu’nun vefatı, sadece bir siyasetçinin değil, aynı zamanda bir ağabeyin kaybı olarak hissediliyor.

 

Erkan Kemaloğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Muş, bugün hüzünlü; çünkü ‘Erkan Abisi’ni kaybetti. Onun mirası, Muş'un her köşesinde hatırlanacak.

 

Ailesinden aldığımız bilgilere göre; Muş eski milletvekili Erkan Kemaloğlunun naaşı  yarın ikindi namazına mütakip Ankara Karşıkaya mezarlığına defnedilecek.

 

 

ERKAN KEMALOĞLU KİMDİR?

Erkan Kemaloğlu 1938 yılında Bulanık'ta doğdu.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Bölümü mezunudur. Türkiye Kızılay Derneği Müfettişliği, Türkiye Odalar Birliği Personel Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcılığı, Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Ankara Tekel Başmüdürlüğü, Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Kulübü Murahhas Üyeliği, Emek İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, TBMM 18., 20. ve 21. Dönem Muş Milletvekilliği, ve TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği yapmıştır. 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti’den Muş milletvekili adayı olmuş ancak seçimi kaybetmiştir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

 

Hafize Kılınç

Resmi İlanlar