MALAZGİRT Haber Girişi : 03 Eylül 2024 09:39

Muş tarımında milyonluk proje: Malazgirt Ziraat Odasından devrim

 Muş tarımında milyonluk proje: Malazgirt Ziraat Odasından devrim
Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığı’nın projesi kapsamında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunulan ve kabul edilen proje çerçevesinde ilçeye kazandırılan ilk ilaçlama dronu, Malazgirt Milli Parkı'nda görücüye çıktı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Dronun tanıtımında Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ile İlçe Tarım Müdürlüğü’nden ziraat mühendisleri, dron uçurma eğitimi alarak, gelecekte ilçede tarımda bu teknolojinin nasıl kullanılacağına dair bilgi sahibi oldular.

 

 

Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, proje kapsamında büyük emek harcayan tüm paydaşlara teşekkür ederek, "Başta Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAP) olmak üzere, emeği geçen ve katkı sunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muş Valiliği, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram,Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Muş Genel Meclis Üyesi Sait Yıldırım, , İlçe Tarım Müdürlüğü müdür ve çalışanlarına şahsım ve kurumum adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Malazgirt çiftçilerimize hayırlı olsun," dedi.

 

 

Kılıç, Bu proje, Malazgirt'teki çiftçilerin verimliliğini artırmayı ve tarımda teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Gelecek yıl daha geniş çapta uygulamaya konulacak olan bu teknoloji, tarımsal faaliyetlerin daha etkin ve verimli hale getirilmesine önemli katkılar sağlayacak.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar