MUŞ Haber Girişi : 23 Ağustos 2024 09:12

Muş’tan tüm şoförlere çağrı: Sorumluluk içinde hareket edin!

Muş’tan tüm şoförlere çağrı: Sorumluluk içinde hareket edin!
Muş Şoförler Odası Başkanı Naim Aşan, ülkemizde trafik kazalarının kanayan yara olarak gündemdeki yerini koruduğunu ifade ederek, acıların yaşanmaması, için herkesin sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

ALPARSLAN DİYARI- Trafik kurallarına uyulmasını, uymayanların da uyarılması gerektiğini belirten Asan, "Trafikte dikkatli araç kullanalım. Özellikle de okul yolu, yaya geçitlerine yaklaştığımızda dikkatimizi yaya ve çocuklarımıza vererek yolumuza kontrollü devam edelim" dedi.

 

Sürücülerin en az 6-7 saat uyuduktan sonra yola çıkması gerektiğini ifade eden Asan, “Kazaların çoğu varış noktasına ulaşmak üzereyken meydana geldiği için, gidilecek yere yaklaştıkça hızlanmamaya dikkat edilmeli. Gözlerin karıncalanması, esneme, göz kapaklarında ağırlık, ensede gerginlik hissedildiğinde mola verilmeli” dedi.

 

KÖTÜ MANZARALARA ŞAHİT OLMAMAK İÇİN DİKKATLİ OLALIM

 

Asan, araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybı gibi üzüntü verecek kazalara sebebiyet vermemeleri ve karışmamaları için, trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini istiyoruz dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

 

Asan,”Sürücülerin uykusuz, yorgun, dalgın ve alkollü olarak araç kullanmamaları, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamaları, araçlarında karşılaşabilecekleri aksiliklere karşı çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmaları büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

 

Asan özellikle uzun yola çıkacaklar için herhangi bir aksilik yaşanmaması bakımından, bazı önerilerde bulunarak, “Yola çıkmadan önce araçlarınızın bakımını yaptırın. Aşınmış lastiklerinizi de mutlaka değiştirin. Uykunuzu almadan direksiyona geçmeyin”

 

 

Trafik kazalarının en önemli sebeplerinden birisinin hatalı sollama olduğuna dikkat çeken Şoförler Odası Başkanı Asan, “Sollama kurallarını ihlal etmeyin ve emniyet kemerinizi mutlaka kullanın. Uzun seyahatlerde 2 ila 4 saat arasında mola verin. Lastiklerinizin hava basıncını kontrol edin. Islak zeminde virajlara girerken daha düşük vitesler kullanın ve direksiyonda sert hareketlerden kaçının” diye konuştu.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar