EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 20 Mayıs 2024 01:00 Haber Girişi : 20 Mayıs 2024 01:39

Muş’tan İstanbul Yalova Bursa ve Kocaeli’ne gidenler dikkat! İndirimi duyan koşuyor

Muş’tan İstanbul Yalova Bursa ve Kocaeli’ne gidenler dikkat! İndirimi duyan koşuyor
Muş ve ilçelerinden İstanbul, Yalova, Bursa ve Kocaeli’ne gidenler için sevindiren bir indirim haberi geldi. Feribot hattındaki indirimler yolcuları tasarruf için bu güzergaha yöneltti…

ALPARSLAN DİYARI- İstanbul-İzmir Otoyolu'ndaki yüzde 35 zam, vatandaşları alternatif yollara yöneltti. Bu alternatiflerden biri de araçlı feribot seferleri oldu. Otoyoldaki geçiş ücretinin 984 liraya çıkmasıyla birlikte, Ege'ye gitmek isteyenler devlet karayolları ve arabalı feribot kullanmaya başladı.

İDO'nun da bu duruma bir jest olarak mobil uygulama üzerinden gece seferlerindeki (saat 22.00-10.00) bilet fiyatını 210 TL'den 160 TL'ye düşürmesi arabalı feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Zamdan sonraki ilk hafta sonunda dahi gece seferleri aralıksız devam etti.

TASARRUF İÇİN TERCİH EDİLİYOR

Yolcular, deniz havası aldıklarını, gemide ihtiyaç molası verebildiklerini ve keyifli bir yolculuk yaptıklarını belirterek, 20-30 dakikalık beklemeye razı olduklarını dile getirdiler. Arabalı feribotun tercih edilmesinin en önemli sebebi ise otomotiv zamlarının ardından oluşan tasarruf.

MUŞLULARIN 1. TERCİHİ OLDU

İstanbul-İzmir Otoyolu'ndaki zamlar, vatandaşları arabalı feribotlara yöneltti. İDO, gece seferlerinde indirim yaptı. Yolcular, konfor ve tasarruf için arabalı feribotu tercih ediyor. Muş’tan son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte bölgeye gidenlerin yoğun bir şekilde bu hatları tercih ettikleri görüldü.

HABER: VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar