MUŞ Haber Girişi : 08 Eylül 2024 10:40

Muş’tan Cumhurbaşkanına çağrı: Yüzde 45'e çıkarılsın

Muş’tan Cumhurbaşkanına çağrı: Yüzde 45'e çıkarılsın
Türkiye Tütün Üreticileri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a önemli bir çağrıda bulunarak yerli tütün kullanımının yüzde 25-30 oranlarından yüzde 45'e çıkarılması gerektiğini belirtti.

ALPARSLAN DİYARI-Solgun, bu artışın hem üreticiler hem de Türkiye ekonomisi için büyük bir rahatlama sağlayacağını vurguladı.

 

EKONOMİYE VE ÜRETİCİYE BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK

 

Genel Başkan Solgun, yerli tütün kullanım oranının artmasının Türkiye ekonomisine olan katkılarına dikkat çekerek, "28.10.2020 tarihinde yayınlanan 7255 sayılı kanunla tütün mamulü üreticileri, 2022 yılı için %17, 2023 yılı için %21, 2024 yılı için %25 ve 2025 yılı için %30 yerli tütün kullanmak zorundadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Re3cep Tayyip Erdoğan bu oranı %45'e kadar artırmaya yetkilidir. Talebimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu oranı %45'e çıkarmasıdır. Yerli tütün kullanma zorunluluğu Türk tütününü zirveye taşıyacaktır. Bu yasa uygulanırsa hem üreticimiz hem de Türkiye ekonomisi rahat bir nefes alacaktır" dedi.

 

 

"TÜTÜN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ŞART OLDU"

 

Tütün üreticilerinin sorunlarının daha etkin şekilde ele alınabilmesi için yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu belirten Solgun, mevcut yapının yetersiz kaldığını ifade etti. Tütün ve Alkol Daire Başkanlığı’nın bir an önce Tütün Genel Müdürlüğü’ne dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Solgun, "Bir zamanlar Tekel Bakanlığımız vardı. Bugün en azından bir Tütün Genel Müdürlüğü'ne ihtiyacımız var" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

Tütün üreticileri, yerli tütün kullanım oranlarının artırılması ve Tütün Genel Müdürlüğü’nün kurulması ile sektörde daha fazla istikrar sağlanacağına inanıyor.

 

 

 

HABER SAMİ DEMİR

 

 

 

Resmi İlanlar