MUŞ Haber Girişi : 06 Ocak 2024 12:40

Muş’taki Çerkeslerden birlik çağrısı: Ortak hareket edeceğiz!

Muş’taki Çerkeslerden birlik çağrısı: Ortak hareket edeceğiz!
Uluslararası Kafkas Dernekleri Muş İl Temsilcisi Yaşar Kök başkanlığında bir araya gelen Çerkesler, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. 

ALPARSLAN DİYARI- Kuzey Kafkasya’dan sürgün edilen ve Osmanlı topraklarının çeşitli bölgelerine yerleştirilen Kafkas halklarından biri olan Çerkesler, Türkiye’de en büyük etnik gruplar arasında. Öyle ki Türkiye’deki Çerkes nüfusu Kafkasya’dan fazla. Bugün Türkiye’de 4 milyondan fazla Çerkes’in yaşadığı tahmin ediliyor. Kafkasya’da ise 800 bin civarında Çerkes yaşıyor.

 

 

 

 

Muş’ta da 2 binin üzerinde Çerkes’in bulunduğunu söyleyen Uluslararası Kafkas Dernekleri Muş İl Temsilcisi Yaşar Kök, “Atalarımız yüzyıllar önce Kafkasya bölgesinden Çarlık Rusya'sının zorunlu göç dayatmasıyla ayrılmak zorunda kalmışlardır. Göç dalgası sonucu Anadolu'ya gelen kadim milletimiz belli bir bölgede değil, Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde dağınık bir şekilde ikâmet etmeyi tercih etmişlerdir” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

“BİRLİKTE DİRLİK VARDIR”

 

 

Yapılan toplantıda yerel seçimlerde ortak hareket etme kararı alındığını söyleyen Uluslararası Kafkas Dernekleri Muş İl Temsilcisi Yaşar Kök şöyle konuştu: 

 

 

 

 


Muş'ta yaşayan biz Çerkesler dün olduğu gibi bugün de yarın da sonsuza kadar bu topraklarda Ay yıldızlı şanlı bayrağın, bu aziz vatanın asli unsurları olarak yaşamaya devam edeceğiz. Yaklaşan yerel seçimlerde bir tercih yapmanın arifesindeyiz. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de devlet ve milletimizin âli menfaatleri doğrultusunda en isabetli kararı vermek temel hedefimizdir. Bu bağlamda "Birlikte dirlik vardır." düsturuyla, yapılan istişare toplantısında yerel seçimlerde ortak hareket etme kararı aldık. Bu kararın milletimize ve ilimize hayırlı olmasını temenni eder, tüm adaylara seçim çalışmalarında başarılar dileriz.”

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

 

Resmi İlanlar