MUŞ Haber Girişi : 26 Şubat 2024 16:34

Muş’ta yüzlerce kuzu anneleriyle buluştu: Renkli görüntüler oluştu!

Muş’ta yüzlerce kuzu anneleriyle buluştu: Renkli görüntüler oluştu!
Muş’ta meraya götürülen koyunların yeni doğan ve süt emme alışkanlığı kazanmaları için annelerinden ayrı yerde tutulan kuzularıyla buluşma anı duygusal görüntülere sahne oluyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Muş’ta ilkbaharın gelişiyle meraya otlamaya götürülen koyunların, henüz yem yeme alışkanlığı edinemedikleri için ayrı yerde tutulan kuzularıyla buluşma anı renkli görüntüler oluşturuyor.

 

 

 

 

 

Şubat ayının ortasında başlayan kuzu doğumlarının ardından besiciler, ilk olarak sağdıkları koyunların sütünü içirmek suretiyle kuzuları anne sütüne alıştırıyor. Ardından gelişmeye başlayan kuzuları süt emme alışkanlığı kazanmaları için annelerinden ayrı yerde barındıran yetiştiriciler, koyunları ise meraya otlatmaya götürüyor.

 

 

 

 

 

 

Sabah güneşin doğuşuyla meraya bırakılan koyunlar, otlatıldıktan sonra kuzularını beslemesi için buluşma alanına getiriliyor. Kapıların açılmasıyla koşuşturan kuzuların anneleriyle buluşma anı, renkli görüntülere sahne oluyor.

 

 

 

 

 

Koku ve ses sayesinde koca sürüde kısa sürede annelerine ulaşan kuzular, kana kana süt emip karnını doyuruyor. Daha sonra koyun ve kuzular akşam saatlerine kadar merada dolaştırılıyor.

 

 

 

 

 


Muş merkeze bağlı Ağaçlık köyünde besicilik yapan Enver Oğlağo, hayvancılığın zor olduğu kadar böyle güzel yanlarının da olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

Hayvancılığı sevdiğini belirten Oğlago, "600 koyun 300 kuzum var. Sabah erken saatlerde başladığımız mesaimiz akşama kadar devam ediyor. Kuzuların annelerine ulaşmak için gösterdiği çaba çok güzel görüntüler oluşturuyor. Yüzlerce koyunun arasından annelerini buluyorlar. Hem süt emiyor hem de özlem gideriyorlar. Kuzuların sesi bana huzur veriyor." dedi.

 

 

 

"HABERT: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar