MUŞ Düzenleme Tarihi : 28 Ekim 2023 07:00 Haber Girişi : 28 Ekim 2023 00:18

Muş’ta yıllardır mağdur edilen kooperatif üyeleri eylem yaptı:  Bir daire birden fazla kişiye satılmış!

Muş’ta yıllardır mağdur edilen kooperatif üyeleri eylem yaptı:  Bir daire birden fazla kişiye satılmış!
Muş Merkezde üye oldukları kooperatife paralarını ödemelerine rağmen dairelerini alamayan üyeler, kendilerine devamlı olarak borç çıktığını ve bir dairenin birden fazla kişiye satıldığı gerekçesi ile eylem yaptı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Merkezi Saray mahallesinde bulunan Akaydın Yapı Kooperatifi üyeleri, 2014 yılında üye oldukları kooperatife paralarını ödemelerine rağmen halen ev ve tapularını alamadıklarını gibi evlerinin de birden fazla kişiye satıldığı iddiasıyla eylem yaptı, yetkililerden yardım istedi.

 

 

 

 

“MUHATAP BULAMIYORUZ”

 

Kooperatif üyeleri, “2014 yılında ev alma hayali ile tüm birikimlerimizi müteahhitte kaptırdık. 80 daire 160 kişiye satıldı. 2014 yılında biz daire aldık. Bir süre müteahhit iflas ettiğini beyan ederek kaçtı. Kaçarken 4 milyonluk malzemeyi ve taşınmazları aralarında pay ederek aldılar. İnşaat el değiştikçe haklarımızı da gasp ettiler. Dairelerimizin karşılığında bizden tekrar para istediler. Bazı hak sahiplerine ise haklarının bulunmadığını beyan ettiler. Burada ki daireler 3 defa farklı farklı kişilere satıldı. Şuan burada bulunan 80 daire 160 kişiye satılmış durumda. Dairelerin ilk sahipleri olarak buradayız. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Muhatap bulamıyoruz. Müteahhit ile konuşuyoruz inşaatla ilgim yok diyor. Yeni firma ile konuşuyoruz haklarınız yok diyor. Şuan bile dairelerin satışı devam ediyor ve mağdurlar artıyor. Müteahhitler değiştikçe daireler başka insanlara satılıyor” ifadelerini kullandılar.  

 

 

 

 

"HUZURUMUZ YOK, UYKULARIMIZI YİTİRDİK"

 

Süreç hakkında ne kadar bunaldığını anlatan kooperatif üyeleri,  "Her türlü mağduruz; oturan da, oturmayan da mağdur. Hiçbir huzurumuz yok, uykularımızı yitirdik. Devlet büyüklerimiz sesimizi duysun. Artık dayanacak gücümüz kalmadı; yemedik, içmedik bu evlere ödedik. Bu kooperatif bizi hastalık sahibi etti. Yeter artık, dayanacak gücümüz kalmadı. Bu arkadaşlar üye olarak aldılar. Üye çıktı başkasına satıldı o para da gitti. Başkasına da sattı o para da gitti. 1 daireyi birden fazla kişiye satmışlar" dedi.

 

Muşlu vatandaşlar ev almak isterken defalarca kez dolandırıldı

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar