MUŞ Haber Girişi : 29 Ağustos 2024 13:59

Muş’ta yeni tekstil fabrikası umut oldu: Malazgirtli iş insanı 200 kişilik istihdam hedefliyor

Muş’ta yeni tekstil fabrikası umut oldu: Malazgirtli iş insanı 200 kişilik istihdam hedefliyor
Muş'ta açılan yeni tekstil fabrikası, işsiz gençler için umut oldu. Malazgirt'in İyikomşu köyünden olan Oris Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Adıyaman, Muş'ta açtıkları fabrikada erkek gömleği üretimi yaptıklarını belirtti.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirtli Nezir Adıyaman, ünlü Tudors Gömlek markasına üretim yaparak sektörde önemli bir yer edindiklerini ifade etti.

 

Fabrikanın şu an 74 kişiye istihdam sağladığını dile getiren Adıyaman, "Bizim burası 6. bölge olarak geçiyor. Normalde devlet desteği olması lazım fakat biz henüz işçileri erkek gömleği dikecek seviyeye getirmek için öğretme aşamasındaki çalışanlarımıza herhangi bir destek alamadık. Şu anda sadece SGK'dan destek var. Ancak bizler burada kapasitemizi 200 kişiye çıkarmak için çaba gösteriyoruz." dedi.

 

 

Fabrikanın günlük gömlek üretim kapasitesinin 1.700 ile 1.800 civarında olduğunu belirten Adıyaman, bu sayıyı artırmak için çalıştıklarını ve daha fazla kişiye iş imkânı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Bu fabrika, Muş'taki gençler için yeni bir umut kapısı açarken, bölgenin ekonomik kalkınmasına da önemli katkılar sağlıyor.

 

 

HABER HAFİZE KILINÇ

Resmi İlanlar