MUŞ Haber Girişi : 31 Temmuz 2023 11:08

Muş’ta yaz mevsimi kış kadar uzun olmayınca vatandaş ekonomik yöntemi seçti

Muş’ta yaz mevsimi kış kadar uzun olmayınca vatandaş ekonomik yöntemi seçti
Yurt geneli hava sıcaklıklarının artması nedeniyle serinlemek için klima almaya gücü yetmeyen Muşlu vatandaşlar vantilatöre yöneldi. En ekonomik serinleme araçlarından vantilatör Muş’ta olduğu gibi birçok şehirde yoğun ilgi görüyor.

ALPARSLAN DİYARI- Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla başlayan kavurucu Afrika sıcaklıkları vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Klima fiyatlarının ortalama 15-20 bin lira bandında olması vatandaşları ekonomik çözümlere itiyor. Birçok kentte vatandaşlar vantilatöre yöneliyor. Muş’ta sıcak havalarda serinlemek isteyen vatandaşların klimalara göre daha uygun fiyatlı olan vantilatöre ilgisi arttı.

 

MUŞ’TA VANTİLATÖRE İLGİ ARTTI

 

Ekonomik yollarla serinlemek isteyen Muşlu vatandaşlar, klimaya göre daha uygun fiyatlı olan vantilatörlere yoğun ilgi gösteriyor.  Esnaf, Muş’ta sıcak havaların çok uzun süreli etkili olmayacağını düşünürken, vatandaşlara kısa bir dönem için büyük maliyetlere girmemelerini ve vantilatör gibi basit yöntemlerle serinlemelerini tavsiye etti.

 

“MUŞ’TA YAZ MEVSİMİ KIŞ KADAR UZUN DEĞİL PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN”

 

Muş’ta yaz mevsimi kış kadar uzun değil paranız cebinizde kalsın diyen esnaf şöyle devam etti: “Biz halk olarak 6 ay gibi uzun bir mevsim olan kışı yaşadıktan sonra yaza hep hasretiz bundan dolayı yaz ayı serinlemek için öyle büyük paralar harcamaya gerek yok bir vantilatör bize yeter.”

 

Haber:Kader Akçil

 

Resmi İlanlar