MUŞ Haber Girişi : 27 Haziran 2024 02:28

Muş’ta yaşayanlar dikkat! Susuz kalmamak için bu uyarıları göz ardı etmeyin!

Muş’ta yaşayanlar dikkat! Susuz kalmamak için bu uyarıları göz ardı etmeyin!
Muş’ta yaz aylarıyla birlikte belediyenin su deposunda azalma yaşandı. Belediye eş başkanları konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Belediyesi Eş Başkanları Tuba Sayılğan ve Sırrı Söylemez, “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, özellikle bağ, bahçe ve bostan sulamaları arttığından, su depolarımızda önemli bir azalma yaşanmaktadır.” diyerek kentte yaşayan vatandaşları dikkatli olunması hususunda uyardı.

 

 

Eş başkanların yaptığı açıklama şöyle:

 

“Değerli Muşlu Hemşehrilerimiz, şu anda ana şebekeye verilen su, Şeker ve Kızılziyaret kaynaklarından temin edilmektedir. Murat Nehri üzerinde kurulu barajdan şebekeye su getirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bunun yanı sıra, daha temiz ve içilebilir su sağlamak adına arıtma tesisi inşaatı sürmektedir. Bu nedenle, baraj suyunun henüz ana şebekeye verilmediğini bildirmek isteriz.

 

“TASARRUFLU KULLANIN” UYARISI

 

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, özellikle bağ, bahçe ve bostan sulamaları arttığından, su depolarımızda önemli bir azalma yaşanmaktadır. Bu durum, zaman zaman içme suyu şebekemizde kesintilere yol açmaktadır. Siz değerli vatandaşlarımızdan, suyu tasarruflu kullanma konusunda hassasiyet göstererek katkı sunmanızı rica ediyoruz.

 

DUYARLILIK ÇAĞRISI

 

Bu vesileyle, Muş'un su kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere temiz içme suyu sağlamak adına hep birlikte sorumlu davranmamız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre için gösterdiğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür ederiz. Saygılarımızla.”

 

Kaynak: Alparslandiyari.com (Haber Merkezi)

 

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen arıcıların yüksek bal verimi için Muş’taki tercihleri belli oldu!

 

Malazgirt’te 1990-2000’li yılların futbol ruhu özlendi!

 

Muş’un dikkat çeken ilçesinde inşaat patlaması: Şehirleşme hız kazandı!

 

 

 

Resmi İlanlar