MUŞ Haber Girişi : 02 Ekim 2024 07:40

Muş’ta yargılanan yabancı uyrukluya dolandırıcılıktan ceza!

Muş’ta yargılanan yabancı uyrukluya dolandırıcılıktan ceza!
Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi yabancı uyruklu Arafate N. Adlı şahsa Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık suçundan 1 yıl 8 ay hapis ve 541 gün adli para cezası verdi… 

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta bir yabancı uyruklu kişi, banka hesaplarını dolandırma suçundan yakalandı. Mahkeme, bu kişiyi 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza, mahkemenin kararıyla kesinleşti. Bu olay, özellikle online işlemler yapan vatandaşları dikkatli olmaya davet ediyor.

 

 

Muş'ta yabancı uyruklu Arafate N.' Adlı şüpheli, bilişim sistemlerini kullanarak banka hesaplarını dolandırmak suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Arafate N.'yi 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. 

 


Mahkeme kararında, “7201 sayılı Tebligat Kanununun 29. maddesi gereğince, "Sanığın üzerine atılı "Bilişim Sistemleri Banka Veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık" suçunu işlediği anlaşılmakla, sanığın neticeten 1 yıl 8 ay hapis ve 541 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına, Sanığa verilen 541 gün adli para cezasının bir gün karşılığı takdiren 20 TL’den hesaplanmak sureti ile (541x20) 10.820,00 TL adli para cezası olarak belirlenmesine, 5271 Sayılı CMK' nun 231/5. maddesi gereğince yukarıda kurulan hükmün sanık yönünden hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmesi nedeni ile 5271 Sayılı CMK' nun 231/8. maddesi gereğince sanıkların beş yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına," ifadeleri yer aldı. 

 

 

Şahıs bulunamadığı için tebligat yapılamadı ancak karar mahkeme tarafından ilana çıktığı için hüküm fıkrasının ilan tarihinden itibaren 15 gün sonra tebliğ edilmiş sayılacak.

 

 

Haber: Sami Demir


Fotoğraf: AA, Alparslandiyari.com

 

 

Resmi İlanlar