Muş’ta vatandaş eczacıya değil aktara gidiyor! Kış mevsiminin vazgeçilmezi bitkisel ilaçlar

ALPARSLAN DİYARI- Kışın görülen hastalıklara karşı vatandaş çareyi ilaçlar yerine şifalı bitkilerde arıyor. Kışın görülen hastalıklara karşı zencefil, tarçın, ıhlamur ve adaçayı en çok tercih edilen bitkisel ilaçlar arasında görülüyor. Vücuduna ilaç almak istemeyen vatandaşlar, aktarlara giderek kendilerine alternatif tıp olanakları yaratıyor. Sonbahar ve kış aylarında kendini gösteren gribal enfeksiyonlarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması konusunda uzmanlar da uyarıda bulunuyor. Bu mevsimde büyük, küçük herkeste görülen hastalıklar nezle, grip, soğuk algınlığı olarak kendini gösterebiliyor.

 

 

 

 

VATANDAŞ KIŞIN EN ÇOK IHLAMURU TERCİH EDİYOR

 

Yaşam Doğal Ürünlerinde gribal enfesiyonlara karşı birden çok bitkisel ilaç bulunuyor. Ancak bu ilaçlar içinde göze en çarpanı ise ıhlamur oluyor. Vatandaşlar kışın en çok ıhlamuru tercih ediyor. Hem çok tercih edilmesi hem de yetişme alanlarının kıtlığından dolayı ıhlamur şu sıralar altınla yarışır konuma geldi. Öte yandan Yaşam Doğal Ürünleri esnafı da ıhlamurun her türlü hastalığa iyi geldiğini ve soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklara karşı da kalkan görevi gördüğünü söyledi.

      MELİH BİNGÖL: VATANDAŞLAR ARTIK BİLİNÇLİ OLARAK BİTKİSEL ÜRÜNLERİ TÜKETİYOR

 

Bitkisel ilaç satan esnaf Melih Bingöl, vatandaşların artık bilinçli olarak bitkisel ürünleri tükettiklerini belirtti. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte işlerinde hareketliliğin yaşandığını ve ilginin daha fazla olduğunu ifade eden Bingöl, “Havaların soğumasıyla beraber işlerimiz açıldı. Şu an yaptığımız iş yüzyıllardan beri atalarımızdan kalan bir iştir. Biz hastalıkların teşhis ve tedavisinin kesinlikle modern tıbba ait olduğunu söyleriz. Teşhis ve tedavi kesinlikle tıbba aittir biz ise doğal ürünler ile gıda takviyesi yapıyoruz. Bugün yapılan ilaçlar bu doğal ilaçların sentetikleşmiş halidir. Vatandaşlarımız mevsim sonlarında havaların değişmesiyle grip ve nezle artmalarına rastlıyoruz. Bunlar da ister istemez vatandaşın bitkisel olan ürünlere dönmesini sağlıyor. Şu anda vatandaşlarımız en çok ıhlamur, kuşburnu ve bütün kış çaylarını talep ediyor” dedi.

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

 

 

 

 

 

  • 5 / 1 Muş’ta vatandaş eczacıya değil aktara gidiyor! Kış mevsiminin vazgeçilmezi bitkisel ilaçlar 0

  • 5 / 2 Muş’ta vatandaş eczacıya değil aktara gidiyor! Kış mevsiminin vazgeçilmezi bitkisel ilaçlar 1

  • 5 / 3 Muş’ta vatandaş eczacıya değil aktara gidiyor! Kış mevsiminin vazgeçilmezi bitkisel ilaçlar 2

  • 5 / 4 Muş’ta vatandaş eczacıya değil aktara gidiyor! Kış mevsiminin vazgeçilmezi bitkisel ilaçlar 3

  • 5 / 5 Muş’ta vatandaş eczacıya değil aktara gidiyor! Kış mevsiminin vazgeçilmezi bitkisel ilaçlar 4