MUŞ Düzenleme Tarihi : 28 Temmuz 2023 00:01 Haber Girişi : 27 Temmuz 2023 22:15

Muş’ta valilikten fırıncılara uyarı: Para cezası ve adli işlem uygulanacak!

Muş’ta valilikten fırıncılara uyarı: Para cezası ve adli işlem uygulanacak!
Muş’ta valilikten fırıncılara uyarı geldi. Tekrarı halinde para cezası ve adli işlem uygulanacak.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta 3 gündür ekmek çıkartmama eylemi yapan fırınlar arzın altında üretim yaparak zam talebinde bulunmuştu. Valilikten fırıncılara uyarı geldi.

 

Muşlu fırıncılar zararına çalıştıklarını iddia ederek, Muş genelinde Çarşamba gününden itibaren aldıkları karar ile pide ekmeği ve lavaş ekmeği çıkarılmayacağını açıklamışlardı. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmak isteyen Muşlu fırıncılar; “Muş geneli fırıncıların aldığı karar ile pide ekmeği ve lavaş ekmeği çıkarılmayacak! sadece somun ekmeği çıkacak. Gündüz saat 14'den sonra ekmek çıkmayacak. Rayiç alana kadar ekmek çıkarmayacağız” diyerek ekmeğe zam istemişlerdi.

 

Muş'ta 3 gündür ekmek krizi var. Fırıncılar ekmek çıkartmama eylemi yaparken fiyatların kendilerini kurtarmadığını ifade ettiler. Muş’ta fırıncıların eylemi devam ederken konuyla ilgili Alparslandiyari.com’a konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, rayiç bedelinin esnaf odası tarafından belirleneceği ifade ederek halkın ve esnafın mağdur olmayacağı bir fiyat üzerinde uzlaşı sağlanması gerektiği kaydetti.

 

VALİLİK: PARA CEZASI VE ADLİ İŞLEM UYGULANACAK

 

Muş Valiliği ise ekmek ve pide çıkartmayan işletmeler hakkında para cezası kesildiğini duyurarak, tekrar halinde para cezası ve adli işlem uygulanacağına dikkat çekildi.  

Haber: Emrullah Özbey

Resmi İlanlar