MUŞ Haber Girişi : 30 Mayıs 2024 19:04

Muş’ta uyuşturucuyla top yekün mücadele etmek gerekiyor

Muş’ta uyuşturucuyla top yekün mücadele etmek gerekiyor
Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl: "Top Yekün Mücadele Gerekiyor"

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu vurgulayarak, bilinçli bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. 


Bingöl, dernek olarak tüm kamu kurumlarının işbirliği içinde çalışması gerektiğini ve bağımlılıkla mücadelede çözüm odaklı yaklaşımın önemini vurguladı. Bingöl, ayrıca bağımlılıkla mücadelenin sadece hastane işi olmadığını, sosyal, duygusal ve fizyolojik boyutların da dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Ailelerin de bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurgulayan Bingöl, "Muş gençliğini kurtarmak için 8-5 değil, 7-24 ilgi ve alakanın esas olması gerekiyor." dedi.

 

 

Muş gençliğine sahip çıkılmadığı takdirde sokakların sahip çıkacağını ve sonucun ölüm olacağını belirten Bingöl, tüm toplumun desteğini beklediklerini ifade etti.

 

 

Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği olarak gece gündüz demeden ailelere destek olmaya çalıştıklarını belirten Bingöl, "Bir insanı kurtaran, bütün insanlığı kurtarmış gibidir." diyerek toplumun desteğini talep etti.

 

Başkan Bingöl, Muş gençliğine sahip çıkılmadığı takdirde yaşanan tatsız olayların artacağını ve ailelerin yıkılacağını belirtti.

 

 

HABER MERKEZİ
 

Resmi İlanlar