Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un her caddesinde boy gösteren atlı seyyar satıcılar hem köylerinde yetiştirdikleri organik sebze ve meyveleri satıyor hem de vatandaşlara atlarla fotoğraf çektirme şansı sunuyor. Her yıl özellikle sonbahar aylarında ortaya çıkan paytonlu seyyar satıcılar bazı vatandaşları için görsel şölen oluştururken, bazı vatandaşlar da çevre kirliliğinden dolayı şikayetçi oluyor. 

 

 

 

 

“FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN BİZDEN İSTEKTE BULUNUYORLAR”

 

Köyden ürünlerini satmak için Muş’a gelen atlı seyyar satıcı Abdulkadir Kaçar, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. 

 

 

Vatandaşlar özellikle atlarla fotoğraf çekmek için onlardan istekte bulunduklarını belirten atlı seyyar satıcı Kaçar , “Muş’un en işlek yeri Caddelerinde kendi bahçelerimizde yetiştirdiğimiz sebze ve meyveleri satmak için geliyoruz. Satışlara bu aylarda başlıyoruz. Atlarımızın arkasına faytonlarımızı bağlayıp o gün hasat ettiğimiz sebze ve meyveleri faytona yükleyip sabahın ilk ışıklarında köyden Muş'a gelmek için yola koyuluyoruz. Genelde vatandaşlar sattığımız ürünlerden çok atlarımıza ilgi duyuyorlar. Atlarla fotoğraf çekmek için bizden istekte bulunuyorlar, bizde kimseyi kırmıyoruz fotoğraf çekmelerine müsaade veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“KÖYDE ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİN ÜRETİM MALİYETİ FAZLA OLMUYOR”

 

 15 yıldır bu işi yaptığını belirten atlı seyyar satıcı Kaçar, “ Ben ve diğer arkadaşlarım bu işi 15 yıldır yapıyoruz. Severek yaptığımız bir meslek. İlk zamanlarda esnafla sorunlar yaşıyorduk ama artık herkes bizi tanıyor, bir şey söylemiyorlar. Genellikle grup şeklinde atlarımızla caddeleri gezip ürünlerimizi satıyoruz. Köyde ürettiğimiz ürünlerin üretim maliyeti fazla olmuyor bu nedenle market fiyatından biraz daha ucuza satıyoruz o yüzden satışlarımız daha hızlı oluyor” dedi.

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 10 / 1 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 0

  • 10 / 2 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 1

  • 10 / 3 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 2

  • 10 / 4 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 3

  • 10 / 5 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 4

  • 10 / 6 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 5

  • 10 / 7 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 6

  • 10 / 8 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 7

  • 10 / 9 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 8

  • 10 / 10 Muş’ta ürettikleri sebzeleri paytonlara yükleyip satıyorlar 9