MUŞ Haber Girişi : 15 Ağustos 2024 11:25

Muş’ta üniversiteye yerleşen öğrenciler dikkat! İşte yapılması gerekenler

Muş’ta üniversiteye yerleşen öğrenciler dikkat! İşte yapılması gerekenler
Muş Uğur Kurs Merkezi, üniversiteye yerleşen öğrencilerin kayıt sürecinde dikkat etmeleri gereken önemli noktaları paylaştı.

 

ALPARSLAN DİYARI-Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte birçok öğrenci, üniversite hayatına adım atmaya hazırlanıyor. Ancak bu süreçte, kayıt aşamasında gerekli belgelerin eksiksiz hazırlanması büyük önem taşıyor. Aksi takdirde, kayıt süreci aksayabilir.

 

Her üniversitenin talep ettiği belgeler farklılık gösterebilir. Bu nedenle kayıt yapılacak üniversiteden önceden bilgi alınması gerekiyor. Genelde istenen belgeler arasında; nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı, erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi, 4,5 cm x 6 cm boyutlarında 6 ya da 12 adet fotoğraf bulunuyor. Özellikle ek puanla yerleşen öğrencilerin, mezuniyet belgesinde ek puan bilgisi yer almıyorsa, bunu gösteren ek bir belgeyi yanlarında bulundurmaları gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, ikametgâh belgesi de gerekebilir ve bu belge e-Devlet üzerinden kolaylıkla temin edilebilir.

 

EK TERCİH DÖNEMİ BAŞLIYOR

 

Üniversite tercih sonuçlarında istediği bölüme yerleşemeyen öğrenciler için hâlâ bir şans daha var. Ek tercih döneminde, üniversiteye giriş sınavına giren öğrenciler şanslarını tekrar deneyebilirler. Ek tercihte bulunmak isteyen öğrencilerin, ÖSYM tarafından belirlenen ek tercih ücretini bankaya yatırmaları gerekiyor. Ek tercih ücretinin miktarı ve hangi bankaya yatırılması gerektiği bilgisi ise ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenilebilir.

 

 

MUŞ UĞUR KURS MERKEZİ'NDEN BÜYÜK BAŞARI

 

Muş Uğur Kurs Merkezi, bu yıl Muş il birincisi ve Türkiye 572.si çıkarmanın gururunu yaşıyor. Öğrencimiz Samet Yasul, İstanbul Acıbadem Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’ne %100 burslu olarak yerleşti. Öğrencimizi, öğretmenlerimizi ve kıymetli velilerimizi tebrik ediyoruz. Üniversite hayali kuran tüm öğrencilerimize çıktıkları yolda başarılar diliyor ve onlara mutluluk dolu yıllar temenni ediyoruz.

 

Hazırlanan öğrencilerimize de başarılar diliyoruz, her şey gönlünüzce olsun gençler. Unutmayın, her şey inanmakla başlar. Sevgiler...

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar