MUŞ Haber Girişi : 18 Eylül 2024 12:51

Muş’ta TÜBİTAK 4004 projesiyle çocuklarda çevre bilinci artıyor

Muş’ta TÜBİTAK 4004 projesiyle çocuklarda çevre bilinci artıyor
TÜBİTAK 4004 desteğiyle hayata geçirilen “İklim Kahramanları Yetişiyor Ekolojik Oyun Kampı” projesi, küçük yaştaki çocukların çevreyle olan bağlarını güçlendirmek ve ekolojik bilgi becerilerini artırmak amacıyla büyük bir başarıyla yürütülüyor.

ALPARSLAN DİYARI - Proje, katılımcıların ekolojik farkındalıklarını artırarak, doğa ve çevreyle ilgili bilgi ve beceriler kazanmalarını sağlıyor. Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen projeye ilkokul 4. sınıf, ortaokul 5. sınıf öğrencileri, öğretmen adayları ve aktif olarak görev yapan öğretmenler katıldı. Proje kapsamında doğa yürüyüşleri, ekolojik oyunlar, laboratuvar çalışmaları ve grup etkinlikleri ile çocuklara iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemlerin korunması gibi konular öğretildi.

 

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Canan Demir Yıldız, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, çevre bilincini çocuklara aşılamanın önemine vurgu yaparak, özellikle Muş gibi tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bölgelerde iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin gözlemlendiğini belirtti. Yıldız, “Çevresel sürdürülebilirliği artırmak ve çevre bilinci oluşturmak adına çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz. Katılımcılarımız, günlük yaşamlarına entegre edebilecekleri pratik bilgi ve beceriler kazandı” dedi.

 

 

PROJEYE YOĞUN İLGİ

 

Doç. Dr. Yıldız, “Bir haftalık eğitim sürecinde çocuklar ve öğretmenler çevresel farkındalık kazandı. Projemiz sayesinde, doğayla etkileşim içinde olan çocuklarımız ekosistemlerin korunması ve iklim değişikliği gibi konular hakkında farkındalık kazandı. Aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu” dedi. Ayrıca, projeyi genişletmeyi planladıklarını ve gelecek yıl ulusal ve uluslararası düzeyde katılımcı sayısını artırarak projeyi devam ettireceklerini belirtti.

 

Proje için TÜBİTAK'tan 280 bin TL destek aldıklarını söyleyen Doç. Dr. Yıldız, projeyi her yıl düzenli hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, bu tarz eğitimlerin çevre bilinci oluşturma açısından önemli olduğunu vurguladı.

 

 

HEDEF DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞMAK

 

Proje kapsamının gelecek yıllarda daha da genişletileceğini ifade eden Doç. Dr. Yıldız, “İklim Kahramanları Yetişiyor Ekolojik Oyun Kampı Projesi’nin, çocuklarımızın çevresel farkındalığını artırması ve kalıcı bir etki bırakması adına her yıl tekrarlanmasını arzu ediyoruz. Hedefimiz, çevre bilinci konusunda daha geniş kitlelere ulaşmak” şeklinde konuştu.

 

Projeye katılan öğrenciler ve öğretmenler, yapılan etkinliklerle doğa ve çevre hakkında önemli bilgiler edinirken, bu farkındalıklarını gelecekte de kullanmayı hedeflediklerini belirttiler.,

 

HABER TUNCAY ÇANGA 

 

Resmi İlanlar