MUŞ Haber Girişi : 26 Ekim 2024 00:13

Muş’ta tepkiye neden olan yolda gece yolcukları artık daha güvenli olacak!

Muş’ta tepkiye neden olan yolda gece yolcukları artık daha güvenli olacak!
VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü, vatandaşların gece yolculuklarını daha güvenli hale getirmek amacıyla Muş - Bingöl karayolunda geçici aydınlatma sistemi kurdu…

ALPARSLAN DİYARI- Muş-Bingöl Karayolu karanlıktan bir nebze de olsa kurtuldu. Daha önce defalarca kazaya sebep yolda VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü geçici aydınlatma çalışması yaptı. Yapılan yatırımla birlikte, söz konusu yol gece karanlığından daha aydınlık bir görünüme kavuştu.

 

Vali Avni Çakır, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti Muş İl Başkanı Melik Emre’nin girişimleri sonucu gelecek yılki yatırım programına dahil edilen yolda hem ışıklandırma hem de orta refüj çalışması yapılacak.  Bu yıl ki yatırım programına yetişmeyecek olması nedeni karanlık yolu aydınlatmak için geçici bir formüle başvuruldu. 

 

VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü, Muş-Bingöl karayolunda geçici ışıklandırma çalışması yaptı. Sonradan kaldırılıp daha modern hale getirilecek ışıklandırma çalışması ile ilgili açıklamada bulunan yetkililer "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini her zaman ön planda tutuyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz aydınlatma projesiyle, Muş-Bingöl karayolunu daha güvenli hale getirdik. Özellikle kış aylarında sis ve yağışlı havalarda meydana gelebilecek kazaların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu yıl yapılan çalışma geçici bir çalışma. Yatırım programına yetişmediği için tahta direkler ile bu kışı geçirecek bir çalışma yapıldı. Yatırım programına dahil olduktan sonra o yolda halkımıza yakışır, modern bir çalışma yapılacak.” dediler. 

 

 

REFÜJ ÇALIŞMASI YAPILACAK, BETON BARİYERLER KALKACAK

 

Proje kapsamında enerji verimliliği sağlayan LED aydınlatma sistemlerinin kullanılacağını ve bu sayede hem enerji tasarrufu yapılacağını hem de çevreye duyarlı bir uygulama gerçekleştirileceğini ifade eden yetkililer, Karayolları bölge müdürlüğü tarafından hem orta refüj çalışması yapılacağını, hem de Murat Köprüsünden eski köykent civarına kadar yerleştirilen beton bariyerlerin kaldırılacağını dile getirdiler. 

 

Modern projenin gelecek yıl yatırım programına alınarak hayata geçirilmesi bekleniyor.

 

Haber: Tuncay Çanga

Resmi İlanlar