MUŞ Haber Girişi : 28 Haziran 2024 11:35

Muş'ta taziye yemeklerine tepki! İmamlara çağrı

Muş'ta taziye yemeklerine tepki! İmamlara çağrı
Kenan Aşar, "Taziye sahiplerinin ödemek zorunda kaldığı 140 bin TL'lik yemek parasına tepki gösterdi."

 

ALPARSLAN DİYARI Muş'ta 7'den 70'e herkesin kalbinde yer edinmiş bir isim olan Kenan Aşar, sosyal medya paylaşımlarıyla geniş bir takipçi kitlesine sahip olan hayırsever ve yardımsever iş insanıdır. Aşar, taziye ziyaretlerindeki yoğunluk ve taziye sahipleri üzerinde oluşan mali külfete dikkat çekti.

 

Muş'ta bir taziyede, sadece taziye sahiplerinin ödemek zorunda kaldığı 140 bin TL'lik yemek parasına şahit olduğunu belirten Kenan Aşar, bu durumdan kendisinin de taziye sahipleri kadar rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Aşar, taziye sahipleri üzerinde olun bu baskının ve haksız giderin son bulması için Muş halkına çağrıda bulundu.

 

Kenan Aşar, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaparak, taziyelerdeki yemek ve çay ikramlarının taziye sahipleri üzerinde anlamsız bir külfet oluşturduğunu vurguladı. Aşar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 

 

"TAZİYE ADABI BU OLMAMALI: YAZIK, GÜNAH DEĞİL Mİ?"

 

Aşar, "Kıymetli Muşlu hemşerilerim, değerli kardeşlerim, kıymetli büyüklerim. Taziyelerin usul ve esaslarının dışına çıkmamak gerekir. Taziyede Fatiha okunur, aileye başsağlığı verilir, çıkılır. Ancak bu şehirde taziyeler ne yazık ki bir yarış ve güç gösterisine dönüşmüş durumda. Yemek ve çay ikramları, taziye sahiplerine büyük külfet ve zahmet vermektedir. Taziye evi, lokanta, kahve ve sohbet yeri değildir. Taziyelerdeki imamlarımız ve Diyanet yetkilileri, halkı bu konuda bilinçlendirmeli ve çağrı yaparak ikazlarda bulunmalıdır. Taziye sahipleri, acılarını bırakıp oradakilere yemek ve çay vermek derdine düşüyorlar. Başta hocalarımız ve aile büyükleri olmak üzere, gelin hep birlikte bu sorunu ortadan kaldıralım. Geçenlerde bir taziyede 140 bin lira yemek parası verildiğine şahit oldum. Ayıptır, günahtır, yazıktır," diye konuştu.

 

 

 

Kenan Aşar'ın bu çağrısı, taziye sahiplerinin üzerindeki mali yükü hafifletmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına önemli bir adım olarak görülüyor. İmamlar ve Diyanet yetkililerinin bu konuda yapacağı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının, taziye ziyaretlerindeki bu anlamsız külfeti ortadan kaldıracağı umuluyor.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar