MUŞ Haber Girişi : 20 Aralık 2023 17:01

Muş’ta Tarımsal Üretim Planlaması toplantısı yapıldı

Muş’ta Tarımsal Üretim Planlaması toplantısı yapıldı
Muş’ta Tarımsal Üretimin Planlamasına Yönelik Teknik Komite Toplantısı, Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa başkanlığında teknik komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

ALPARSLAN DİYARI- 14 Eylül 2023 tarih ve 32309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Tarımsal Üretimin Planlaması Hakkındaki Yönetmelik" çerçevesinde valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Tarımsal Üretim planlaması, hayvansal ve su ürünleri üretim planlaması rehberleri ve kentteki yatırım şartları değerlendirildi.

 

 

 

 

5488 sayılı Tarım Kanununun 7.maddesine istinaden hazırlanan "Tarımsal Üretimin Planlaması "Hakkında Yönetmelik, Uygulama Esasları, Tebliğler vs. ilgili mevzuat gereğince düzenlenen toplantıda Tarımsal Üretim planlaması, hayvansal ve su ürünleri üretim planlaması rehberleri ve yatırım şartları değerlendirildi. Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, tarımsal üretimin planlaması, sözleşmeli üretim ve yatırım şartlarının değerlendirilmesi ile yerelde Muş’un, genelde ise ülkemizin tarımsal üretiminin planlanmış olacağını ve bundan sonraki süreçte de planlama dâhilinde belirlenecek yol haritası doğrultusunda hareket edileceğini söyledi.

 

 

 

 

 

Daha sonra birim sorumlusu tarafından hayvancılık ve su ürünlerinde üretimin planlanması, sözleşmeli üretim konularında bilgilendirme sunumları yapıldı.

 

 

 

 

 

Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Eşref Süne, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağ. Şb. Müdür Vekili Samet Aşkın, Hayvan Sağlığı, Yet.ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Ahmet Manap, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Sami Akan, DATAEM temsilcisi Dr. Halit Karagöz, DSİ 172.Şube Müdür Vekili Mehmet Erdoğan, İl Özel İdaresi Şube Müdürü Ahmet Ayman, Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, Muş Pancar Ekicileri Birliği Başkanı Ramazan Yentür, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Aral, Ulukaya Gölköy Su Üretim Kalkınma Kooperatif Başkanı Tahsin Tetik ve Tarımsal Üretim planlama birim sorumlusu Ziraat Mühendisi Şeyhmus Meşe katıldı.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar