MUŞ Haber Girişi : 01 Kasım 2023 09:21

Muş'ta tarihi eser avcıları ve kaçakçılar  KOM ekiplerinden kaçamadı

Muş'ta tarihi eser avcıları ve kaçakçılar  KOM ekiplerinden kaçamadı
Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon ve denetimlerde tarihi eser ve çok sayıda kaçak sigara ele geçirildi.

ALPARSLAN DİYARI- Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Alparslan Havalimanında X-Ray cihazından geçerken tarihi eser kaçakçılığı yapabileceği değerlendirilen şüpheli bir şahsın valizinde yapılan aramada, 3 adet obje ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, şüpheli şahıs hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçundan adli işlem başlatıldığı kaydedildi.

 

 

 


7 İŞ YERİNDEN TOPLAM 800 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan işyeri denetimlerinde de 800 paket kaçak sigara ele geçirildiğinin ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce eş zamanlı gerçekleştirilen Alkollü İçki Kaçakçılığı/Sahteciliği Operasyonu kapsamında ilimizde faaliyet gösteren 7 iş yerinde yapılan denetimde, 800 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili olarak 1 şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem başlatılmıştır.”


HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

Resmi İlanlar