SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 22 Ekim 2023 07:00 Haber Girişi : 21 Ekim 2023 23:58

Muş’ta şifa deposu: Bu meyveye rağbet arttı! Bakın kilosu kaç lira?

Muş’ta şifa deposu: Bu meyveye rağbet arttı! Bakın kilosu kaç lira?
Muş’un yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişen ve sonbahar aylarında olgunlaşan alıç meyvesi, vatandaşlar tarafından toplanmaya başladı. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen alıç meyvesinin birçok kronik hastalığa da iyi geldiği söyleniyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Sonbahar meyvesi olarak tanımlanan ve doğada kendiliğinden yetişen koyu sarı veya kırmızı renkleri olan alıç, Muş genelinde vatandaşsalar tarafından büyük ilgi görüyor. Kentin yüksek kesimlerinde ve ormanlık alanlarda yetişen alıç, vatandaşlar tarafından toplanarak hem dalından kopartıldığı gibi tüketiliyor hem de  marmelat ve sirke şeklinde tüketiliyor. Vatandaşlar tarafından toplanmaya başlananan alıç aynı zamanda kışın da habercisi.

 

 

 


KALP, KOLESTEROL, ŞEKER  HASTALIĞI OLANLAR ...


Özellikle alıç sirkesi, bağışıklık sistemini destekleyici özelliğiyle son yıllarda sıklıkla tercih ediliyor. Kalp sağlığının yanı sıra  astım, bronşit, kolesterol, şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklar üzerindeki olumlu etkileri, yöre halkının bu meyveye olan talebini artırıyor. Ticaretini yapanlar da dağlardan topladığı alıçları, kent meydanında meraklıları ile buluşturuyor. Doğadan toplanan alıcın kilogramı da pazarda 30 TL' den satışa sunuluyor.

 

HABER:  KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar