MUŞ Haber Girişi : 18 Ekim 2023 17:01

Muş'ta sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı

Muş'ta sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı
İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için Muş’ta camilerde sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı.

ALPARSLAN DİYARI- Diyanet İşleri Başkanlığının duyurusu doğrultusunda, kentteki tüm camilerde öğle ezanı öncesinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında yaşamını yitirenler için sela okundu Muş’taki camilerde, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

 

 

 

 

Muş’taki tüm Camilerde sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı. Muş Ulu camide bir araya gelen vatandaşlar, cenaze namazı sonrası Kent Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.
Kent meydanında gurup adına bir açıklama yapan Cahit Bulu, İsrail'in 75 yıldır Filistin'de katliam yaptığını söyledi.

 

 

 

 

İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ayırmadığına dikkati çeken Bulu, "Dünyanın bütün itirazlarına rağmen öldürmeye ve katletmeye devam ediyorlar. Filistinli Müslümanların topraklarını haksızca işgal ediyorlar. Adım adım Mescid-i Aksa'yı yıkmak için hazırlanıyorlar. Gazze Şeridi'nde bir avuç toprağa sıkıştırdıkları 2,5 milyon insanı açlığa, susuzluğa, çaresizliğe mahkum ediyorlar." ifadelerini kullandı.

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar