Muş’ta şeker pancarının tarladan kantara yolculuğunda geri sayım: Fiyatlarda düşündüren detay

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş ve ilçelerinde bu yıl içinde yeterli derece yağmur yağması pancar çiftçisinin yüzünü güldürürken, yine bu yıl içinde artan mazot, gübre ve işçi fiyatları çitçileri üzdü.

 

YAĞMURLAR BİZİ SEVİNDİRDİ, MAZOT GÜBRE VE İŞÇİ FİYATLARI BİZİ ÜZDÜ

 

 

Çiftçiler yağmurların yeterli düzeyde yağması üzerine verimden memnun olduklarını dile getirerek, "Mazot ve gübre ve çapa yapan mevsimlik işçi fiyatların artması üzerine yükselen girdi maliyetlerinden dolayı bu yıl ki şeker pancarı fiyatlarından artış bekliyoruz" dediler.

 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde vatandaşların temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Arpa ve buğdaydan sonra Muş ve ilçelerinde Eylül ayı sonu ve Ekim ayı başlarında pancar sökümü başlıyor.

 

Şeker pancarı tarımının yoğun olduğu bölgelerden biri de Muş yöresi. Muş ve ilçelerinde her yıl çok sayıda şeker pancarı ekiliyor.

 

 

BU YIL ŞEKER PANCARI KAÇ LİRA OLACAK?

 

Muş ve ilçelerinde yaşayan çiftçilerin ana geçim kaynaklarından biri olan şeker pancarı bu yıl sahiplerini yağmur ile güldürdü, mazot, gübre ve işçi paraları ile üzdü.

 

 

Söküm işlemine sayılı günler kalan Muş ve ilçelerinde üreticileri bu yıl ki şeker pancarı fiyatları düşündürmeye başladı.

 

Haber: İlhan Güvenir

  • 3 / 1 Muş’ta şeker pancarının tarladan kantara yolculuğunda geri sayım: Fiyatlarda düşündüren detay 0

  • 3 / 2 Muş’ta şeker pancarının tarladan kantara yolculuğunda geri sayım: Fiyatlarda düşündüren detay 1

  • 3 / 3 Muş’ta şeker pancarının tarladan kantara yolculuğunda geri sayım: Fiyatlarda düşündüren detay 2