MUŞ Haber Girişi : 02 Şubat 2024 12:13

Muş’ta sağlığa zararlı yağlarla mücadele: İl müdürlüğü kızartmalarda kullanılan yağlara denetim yaptı…

Muş’ta sağlığa zararlı yağlarla mücadele: İl müdürlüğü kızartmalarda kullanılan yağlara denetim yaptı…
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hazır yemek sunan işletmelerde kullanılan kızartma yağlarına yönelik titiz bir denetim başlattı.

ALPARSLAN DİYARI- İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Bu denetimlerin amacı, işletmelerin sağlık standartlarına uygun olarak kızartma yağlarını kullanıp kullanmadığını kontrol etmek ve halk sağlığını korumak olarak belirtildi.

 

 

 

 

AMAÇ: KAMU SAĞLIĞI İLE TÜKETİCİLERİN GIDA GÜVENİLİRLİĞİ AÇISINDAN KORUNMASINI SAĞLAMAK

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimler için denetim seferberliği başlatmış olup; özellikle fastfood (ayaküstü) tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilen riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için bu işletmelerde kızartmada kullanılmakta olan yağlara ilişkin resmi kontroller 24.01.2024-02.02.2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

 

 

 

Bu kapsamda İl müdürlüğü tarafından hazır yemek sunan işletmelerde kullanılan kızartmalık yağlara yönelik denetim yapıldı. Yapılan denetimlere İl Müdürü Mehmet Gün ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Haluk Aydınoğlu katıldı.

 

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

 

 

Resmi İlanlar