MUŞ Haber Girişi : 19 Mart 2024 16:59

Muş'ta sağanak: Dere taştı evler ahırlar ve tonlarca saman sular altında kaldı!

Muş'ta sağanak: Dere taştı evler ahırlar ve tonlarca saman sular altında kaldı!
Muş’ta dün şiddetli yağan yağmur sonrası dere taştı. Evler, ahırlar ve tonlarca saman sular altında kaldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş merkeze bağlı Yoncalıöz köyünde dün öğleden sonra ve akşam etkili olan şiddetli yağışlar, tarım arazisi ve yollarda su baskınlarına neden oldu. Sel ile dere taşkınına yol açan yağışlar sonucunda birçok tarım arazisi ve bazı ev su altında kaldı.

 

 

 

 

Muş’ta etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Merkeze yaklaşık 32 kilometre mesafede bulunan Yoncalıöz köyünde sağanak nedeniyle dere taştı. Bazı evler, ahırlar ve samanlıklar zarar gördü. 

 

 

 

 

 

Yoncalıöz köyünde, okuldan dönen öğrencileri evlerine taşımak için veliler seferber oldu. Veliler, okuldan dönen öğrencileri sırtında evlerine taşıdı.

 

 

 

 

 

“EVLERİMİZ SU ALTINDA KALDIĞI İÇİN İÇERİ GİRİP ÇIKAMIYORUZ”

 

 

Evi su altında kalan Ramazan Subaşı "Derenin taşması sonucu evlerimiz su altında kaldığı için içeri girip çıkamıyoruz. Samanlarımız zarar gördü. Yakacak odunlarımız su altında kaldı" dedi.  

 

 

 

 

 

“EV VE AHIRLAR SUYUN İÇİNDE KALDI”

 

 

Köy sakinlerinden Mehmet Hanifi Aydın, gazetecilere derenin taşması sonucu köyde sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, “Sağanak yağışın etkili olmasından dolayı dağdan gelen derenin taşmasına neden oldu. Dünden beri etkili olan yağmur köyün içinden geçen derenin taşmasına sebep oldu. Derenin yakınında bulunan bazı ev ve ahırlar suyun içinde kaldı. Tonlarca samanımız zarar gördü. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Okuldan gelen çocuklarımızı sırtımızla eve getirdik. Vatandaşlarımız evlerinden çıkamıyor." ifadelerini kullandı.

 


“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • A.Ö 19 Mart 2024 17:12

    D.s.i dere ıslah çalışması yapmıyor mu? Bu vatandaşın halini yetkiller görmüyormu