MUŞ Haber Girişi : 08 Nisan 2024 14:09

Muş'ta Ramazan Bayramı'na özel tatlılar tezgâhları süsledi

Muş'ta Ramazan Bayramı'na özel tatlılar tezgâhları süsledi
Muş'ta Ramazan Bayramı öncesi tatlıcılar, siparişleri yetiştirme telaşına düştü. Tatlı çeşitleri tezgahları süslerken, satıcılar vatandaşları merdiven altı işletmelerden tatlı almamaları konusunda uyardı.
Muş'ta Ramazan Bayramı'na özel tatlılar tezgâhları süsledi

ALPARSLAN DİYARI-Muş'ta Ramazan Bayramı öncesi çeşit çeşit baklavalar tezgâhları süslerken, bir işletmeci ise Anadolu’nun Türklere vatan olduğu 1071 Malazgirt zaferinden dolayı bu bayramda 1071 tepsi tatlı yaptı.

 

 

 

 

 

Selçuklu Sultanı Alparslan yönetimindeki Türk Ordusu, Romen Diyojen yönetimindeki Bizans Ordusunu yenerek 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferini kazandı ve Anadolu'yu Türklere vatan yaptığı tarihi baz alan Diyar Künefe işletmecisi, 1071 tepsi tatlı yaparak bu tarihin önemine vurgu yaptı.

 

 

 

 

 

 

Tatlı siparişlerini zamanında yetiştirmeye çalışan ustalar, özenle yaptıkları baklava, şekerpare, kadayıf, güllaç ve tulumba tatlısını vatandaşların beğenisine sunuyor. Vatandaşlara her zaman olduğu gibi bayramda da kaliteli ve sağlıklı tatlı üretimi yapmak için yoğun mesai harcayan tatlıcılar, ürünlerini tezgâha çıkardı.

 

 

 

 

 

 

Muş’ta tatlı sektörüne yıllarını veren baklava ustası Ahmet Koçakelçi, “Bayrama sayılı günler kala tatlı telaşımız devam ediyor. Siparişlerimiz yoğun. Siparişleri yetiştirmek için günde 15 saat çalışıyoruz. Anadolu’nun Türklere vatan olduğu 1071 Malazgirt zaferinden dolayı bu bayramda 1071 tepsi tatlı yaptık” dedi.

 

 

 

 

 

 

Tatlı sektöründe 15 yılı deviren Diyar Künefe işletmesi sahibi Abdullah Bümen ise, “15 yıldır tatlı sektöründe hizmet vermekteyiz. Bu bayramda da tatlılarımızı tezgâhlarımıza dizdik. Yoğunluğumuz devam ediyor. İyi bir tatlı elde etmek için mutlaka tereyağı ve pancar şekeri kullanılmalı. Tatlı alırken dikkatli olmalıyız. Özelikle bilindik ve güvenilir yerlerden tatlı alınmalı. Merdiven altı tatlıcılardan uzak durulmalı.” şeklinde konuştu.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.