SPOR Düzenleme Tarihi : 25 Ekim 2023 14:40 Haber Girişi : 25 Ekim 2023 13:59

Muş’ta Okul Sporları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Muş’ta Okul Sporları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı
Okul sporları değerlendirme toplantısında konuşan Vali Avni Çakır, “Sporun birleştirici, bütünleştirici kardeşlik rolünü toplumun her kesimine yaygınlaştırmak çok önemli” dedi.

ALPARSLAN DİYARI- Gençlik merkezinde düzenlenen ve 2022-2023 sezonunun değerlendirildiği, 2023-2024 sezonunun da planlamasının yapıldığı toplantıda konuşan Vali Avni Çakır, Muş’ta çok fazla potansiyel olduğunu söyledi. Sportif başarı kriterlerine dikkat çeken Vali Avni Çakır, “Eğer bir şampiyonluk, iki şampiyonluk, üç şampiyonluk elbette başarılıdır. Ama bu onlarca şampiyonluğun yanında alınmış şampiyonluksa bu kısmi başarı sayılır. Bu anlamda çok farklı kriterler var. Okul branşlarındaki lisanslamalardan dolayı fiili durumunuz gerçeğin çok daha üzerinde olabilir. Biz okul sporlarında ne yazık ki sondan ikinciyiz. Burada beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerimize büyük görev düşüyor. İdareciler olarak sizlere çalışma zemini, maddi konularda yardımcı olma amacıyla buradayız. Bu işi bilen sizlersiniz. Çocuğa baktığınız zaman onların notunu verecek olan sizlersiniz. Çünkü siz bunun eğitimini aldınız. Bizim işimiz de sokakta boş olan çocukları sizlerin kontrolüne vermek, bunları spor salonlarında sporla buluşturmak” dedi.

 

 

 

 

“ANTRENMANLARIN YAPILDIĞI ORTAMLARA MAALESEF ÇOK AZ RASTLIYORUZ”

 

Beden eğitiminde amatörce çalışıldığını ifade eden Avni Çakır sözlerini şöyle sürdürdü, “Maalesef bizdeki beden eğitimi algısı dendiği zaman gerçek anlamda çocukların becerilerine göre her birinin gruplara ayrıldığı, antrenmanlarının yapıldığı ortamları maalesef çok az rastlıyoruz. Bu anlamda çok amatörce çalışıldığını söylemek istiyorum. Kaliteli bir eğitimin temeli tabanın, sizin çocuklardaki o stresleri almanızdan, çocukların dikkatini dağıtacak bilgisayar, oyun başıboş gezmek, zararlı alışkanlıklarsan çekmenizden, onlara antrenman vererek, sağlıklı bir vücut ve stresten arındırılmış bir bünye yapmanızdan başlıyor. Ben de bu anları yaşamış bir babayım. Çocuğum spor yaptığı zaman ben de 6-7 sene Ankara’nın her salonunu gezdim diyebilirim. Bu süreçte çocuğumun derslerinde başarılı olduğunu, fit bir fiziği olduğunu ve çok daha disiplinli olduğunu gözlemledim. Çocuk enerjisini sporda atıyordu ve dolayısıyla stres yapacak unsurlar da uzaklaşmış oluyordu.”

 

“BU ÇOCUKLAR BİZLERE EMANET”

 

Beden eğitimi öğretmenlerine seslenen Vali Çakır şunları kaydetti, “Bu çocuklar bizlere emanet. Dünyanın en güzel işini yapıyorsunuz. Sporla ve çocuklarla ilgilenmek dünyanın en güzel işidir. Muş anlamda bir derya. Çünkü Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip üçüncü iliz. Köy okulları dahil ağzına kadar çocuk ve genç dolu. Yeter ki siz bu çocuklara yaklaşmasını bilin ve bu çocukları yeteneklerine göre kategorize edin. Allah her çocuğu eşit yaratmıştır. Sadece bazı aileler bunu dikkatli bir şekilde işleri çok daha iyi seviyelere getirir, bazı aileler de bunu köreltir. Bizler çok önemli bir görev ifa ediyoruz. Bu anlamda velilerimizden kaynaklanan, çocuklarımızın kendi şahsi kişiliklerinden kaynaklanan eksiklikleri, fazlalıkları törpülüyoruz, hepsini aynı kulvara getirerek onları hayata eşit bir şekilde olmalarını sağlıyoruz. Bu anlamda da spor çok önemli bir aşamayı sağlıyor.”

 

“BU ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BİRER BİREY OLMASINI SAĞLAMALIYIZ”

 

“Eğitimde bize üstlenilen bir görev var ve bunu yapmak durumundayız. Bir de vicdanı görev yaptır.” diyen Çakır, “Bu çocukların sağlıklı birer birey olmasını sağlamalıyız. Sporun birleştirici, bütünleştirici kardeşlik rolünü toplumun her kesimine yaygınlaştırmak çok önemli. Eğer buna seyirci kalırsanız, hem ülkemize olan borcunuzu, hem gençlerimize olan borucunuzu sizler de bizler de tam ifa etmemiş oluruz. Onun için lütfen bu işi çok ciddiye alın. Birazdan rakamlar açıklanacak. Biz gerçeği görürsek başarılı oluruz. İyileştirilmiş rakamları görmeye benim ihtiyacım yok. Maalesef bu konuda birçoğumuzun karnesi çok zayıf. Spor salonlarımızın tamamı sizlerin emrinde. Hep beraber el ele vereceğiz ve rakamları yüzde 100 üzerinde arttıracağız. Her türlü desteği sizlere sunacağız. Bizim en çok zevk aldığımız desteklerden birisi spor malzemesi desteğidir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“SOSYAL HAYATTA BAŞARILI OLMAK İSTİYORSAK MUTLAKA SPORA AĞIRLIK VERECEĞİZ.”

 

Düzenlenen toplantının ildeki en önemli toplantılardan biri olduğunu dile getiren Çakır şöyle konuştu, “Gençlerimizi sağlıklı birer birey olarak yetiştirmek, onları dinamik yapmak, onlara takım ruhunu aşılamak için sporlar onları bütünleştirmektir. Eğitim hayatında, sosyal hayatta başarılı olmak istiyorsak mutlaka spora ağırlık vereceğiz. Her çocuğa uyan bir spor branşı vardır. Bunu keşfedecek ve uygulayacak olanlar sizlersiniz. Çocuklarımızın,  gençlerimizin ve bizlerin yarınlara taşıyacağı mutlaka anları olması lazım.”

 

“TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİN ALDIK”

 

Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ise, çocukların ve gençlerin bedensel zekalarının ve gizli kalmış yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında beden eğitimi öğretmenlerinin çok büyük rolü olduğunu söyledi. Kıvanç şöyle konuştu, “Daha önceki yıllarda ilimizin gençleri kros dalında dünya şampiyonu olmuşlardı. Biz bunları unutmadık. Bireysel anlamda çok sayıda başarımız bulunmaktadır. Geçen yıl bilek güreşi, kriket, güreş, kayak ve karate dallarında Türkiye birinciliğin aldık. Yine kriket, boks, bilek güreşi ve futsalda Türkiye ikinciliği, serbest güreş, karate ve boksta da Türkiye üçüncülüğü aldık. Birçok dalda da bölge birinciliklerimiz var.”

 

 

 

 

“YARINLARIMIZIN TEMİNATI OLAN GENÇLERİMİZİN İYİ BİR ŞEKİLDE YETİŞTİRİLMESİ BİZİM İÇİN EN BÜYÜK GÖREVDİR”

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir de, “Ortak paydamız olan gençlerimiz bizler için büyük önem arz ediyor. Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin iyi bir şekilde yetiştirilmesi bizim için en büyük görevdir. Sporla yaşayan, sporu yaşam kültürü haline getiren bir nesil için sağlam adımlar atıyoruz. Sporun birleştirici ruhu ile gençlerimiz sportif müsabakalarda hem mücadele azmini, hem yarışma heyecanını yaşarken aynı zamanda yeni dostluklar ve yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Bizler için en büyük onur ise onların yüzündeki mutluluğu görmek ve sevinçlerine ortak olarak aynı heyecanı birlikte paylaşmak oluyor” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından okul sporlarıyla ilgili bir sunum yapıldı ve toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 

 

 

Resmi İlanlar