MUŞ Haber Girişi : 30 Eylül 2023 16:32

Muş’ta öğrencilerin kart kuyruğu! Saatlerce kuyrukta beklediler...

Muş’ta öğrencilerin  kart kuyruğu! Saatlerce kuyrukta beklediler...
Muş’a gelen üniversite öğrencileri, halk otobüslerinde kullanmak üzere Alparslan kart almak için Koordinasyon Merkezinin önüne akın etti.  Bu yıl ilk defa iki kart uygulaması ile karşılaşan öğrenciler, ne uğradıklarına şaşırdı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesine eğitim için gelen öğrenciler, gerekli evraklarını tamamlayarak, fotoğraflı Alparslan kart alabilmek için Muş Belediyesi açık otopark girişinde bulunan Koordinasyon Merkezine başvurularını gerçekleştiriyor.  Öğrenci kartı başvuruları ve temininin de yapıldığı merkeze akın eden öğrenciler, uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Alparslan Kart’ın hazırlanarak teslim edildiği kulübe önünde toplanan çok sayıda öğrenci, aşırı yoğunluğun yaşanmasına neden oldu. Uzun süre kuyrukta bekleyen öğrenciler, Muş’ta toplu taşıma araçlarında Alparslan kart ve Muş kart olmak üzere iki farklı kart kullanıldığını öğrendi.

 

 

 

 

TOPLU TAŞIMA KARTI İÇİN SAATLERCE KUYRUKTA KALDILAR


 
30 Eylül 2023 tarihinden itibaren Muş’a gelen ve kentte ikamet eden öğrencilerin şahsına özel fotoğraflı Elektronik Toplu Taşıma Kartı (Alparslan kart) uygulaması için saatlerce kuyrukta kalan öğrenciler, “Kartlarımızı sadece bir noktadan temin ediyoruz. Bu da uzun kuyruklara neden oldu ve saatlerce sıra bekledik. Öğrenci kartı uygulaması çok iyi fakat sadece bir noktadan değil değişik noktalara da kurulması lazım. Bu yıl şehir içi ulaşım için ayrı, üniversite için de ayrı kart çıkarıyoruz. Bu durum Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Bu durum canımızı sıktı.  Tek kart olmaması bizim  iki kez masraf yapmamıza sebep oldu” diyerek yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar