EĞİTİM Haber Girişi : 04 Ekim 2023 17:49

Muş’ta öğrencilere ulaşım kartı krizi

Muş’ta öğrencilere ulaşım kartı krizi
Muş Alparslan Üniversitesi’nde eğitim gören 10 binin üzerinde öğrenci ulaşım kartı almak için bir haftadır sıra bekliyor. Şiddetli yağmura rağmen sıra bekleyen öğrenciler önceki kartlarının iptal edilmesinden de dert yandı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesine eğitim için gelen öğrenciler, gerekli evraklarını tamamlayarak, fotoğraflı Alparslan kart alabilmek için Muş Belediyesi açık otopark girişinde bulunan Koordinasyon Merkezinin önünde günlerdir sıra bekliyorlar.  Öğrenciler, şiddetli yağmurun altında uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Alparslan Kart’ın hazırlanarak teslim edildiği kulübe önünde toplanan çok sayıda öğrenci, aşırı yoğunluğun yaşanmasına yanı sıra üniversite hattı için ayrı şehir merkezi için ayrı kart çıkarma zorunda kalıyor. 

 

 

 

 


30 Eylül itibari ile ülkenin çeşitli yerlerinden Muş’a gelen üniversite öğrencileri Muş'ta ilk defa uygulanan ve farklı kullanımlara sahip iki ulaşım kartını çıkartabilmek için günlerdir uğraşıyor. Her defasında önlerine bir engel çıktığından dolayı Alparslan Kart ve Muş Kart'ını çıkartamadıklarını belirten öğrenciler hem maddi hem de manevi yönden yıprandıklarını ifade ettiler. 

 

 

 

 

YAĞMUR’UN ALTINDA SATLERCE KART İÇİN BEKLİYORLAR


 
Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri kişiye özel fotoğraflı Alparslan Kartın yanı sıra birde Muş Kartını da çıkartmak zorunda kaldılar. İki kart uygulaması için saatlerce yağmurun altında kuyrukta bekleyen öğrenciler, “Günlerdir indirimli kart çıkarabilmek için yağmurun altında bekliyoruz. Burada sistem çok yavaş ilerliyor. Geçen hafta geldiğimizde ulaşım kartını 35 TL karşılığında çıkartıp içine para da yükledik ama bu hafta yeni uygulama ile o kartlar iptal edildi ve yeni kart olan Alparslan Kartı 50 TL karşılığında çıkartmak için yine sıraya girdik. Eski kartlara yüklediğimiz paralar da yeni karta aktaramıyoruz. Yeni uygulama ile biz öğrenciler mağdur edildik. Hem maddi hem de manevi yıprandık. Bu uygulamayı hiçbir yerde görmedik. Küçük bir şehirde iki kart uygulaması nasıl oluyor anlamış değiliz. Zaten üniversite ulaşımında sıkıntı yaşıyoruz. Araçlar dolmadan kalmıyor. Bir de araçlara yerinde binmezsek yolda araç bulamıyoruz"  diyerek yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.


HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar