MUŞ Haber Girişi : 19 Ağustos 2024 14:14

Muş’ta mobilya fabrikasında yangın: İhmal iddiaları ve mağduriyet!

Muş’ta mobilya fabrikasında yangın: İhmal iddiaları ve mağduriyet!
Muş Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Şah Mobilya fabrikasında çıkan yangında büyük maddi hasar meydana geldi. 

 

ALPARSLAN DİYARI- Yangın, çevre fabrikalara sıçramadan söndürüldü. Ancak yangın sonrasında, fabrikanın sahibi Maşallah Arme, Muş Belediyesi'ni yangına geç müdahale etmekle suçladı.

 

 

 

Fabrika sahibi Maşallah Arme, yangının çevredeki kuru otların tutuşması sonucu başladığını ve yaklaşık 4 milyon TL'lik zararlarının olduğunu belirtti. Arme, yangının büyümesini önlemeye çalışan çevre belde belediyelerinin kısıtlı imkanlarına rağmen yardım ettiklerini, ancak Muş Belediyesi'nin yangın yerine geç ulaştığını iddia etti. Arme, Muş Belediyesi'nin, yangının meydana geldiği bölgenin hizmet sınırları dışında olduğu gerekçesiyle yangına müdahale etmediğini, ancak ısrarlarının ardından yangın alanına geldiğini ifade etti.

 

 

MAŞALLAH ARME’NİN İDDİALARI

 

 

 

Maşallah Arme, açıklamasında şunları kaydetti: "Pazar günü olması nedeniyle fabrikamızda kimse yoktu. Komşularımızın ve belde belediyelerinin yardımlarıyla yangın büyümeden kontrol altına alındı. Ancak Muş Belediyesi, hizmet sınırlarımız dışında olduğumuzu söyleyerek yangına müdahale etmekte gecikti. Yaklaşık 4 milyon TL zararımız var. Eğer yangın fabrikamızın içine sıçrasaydı, zararımız 100 milyona yakın olabilirdi. Çevredeki diğer fabrikalar da büyük tehlike atlattı. Muş Belediyesi'nin bu tutumu, büyük bir felaketin eşiğinden dönmemize rağmen kabul edilemez. Yardımımıza koşan Konukbekler Belediye Başkanı Bahri Fırat ve diğer belde belediyelerine teşekkür ediyorum."

 

 

MUŞ BELEDİYESİ’NİN SAVUNMASI

 

 

 

Muş Belediyesi İtfaiye Müdürü Fahrettin Algan ise iddialara yanıt vererek, yangının meydana geldiği alanın belediyenin hizmet sınırları dışında olduğunu ve bu nedenle önceliğin yakın ilçe ve belde belediyelerine ait olduğunu belirtti. Algan, "Muş Belediyesi olarak, sınırlarımız dışında olmasına rağmen müdahale etmeye gittik. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yaptık ve bu konuda herhangi bir art niyet taşımıyoruz. Fabrika sahibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

 

 

 

 

SEVDA BALKAYA
 

Resmi İlanlar