MUŞ Haber Girişi : 05 Eylül 2023 10:26

Muş’ta MHP merkez ilçe kongresi yapıldı

Muş’ta MHP merkez ilçe kongresi yapıldı
Türkiye genelinde kongrelerine devam eden Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Merkez İlçe Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

 

 

ALPARSLAN DİYARI -Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Tek adayla ve tek listeyle gidilen kongrede Mehmet Salih Söylemez yeniden güven tazeledi

 

Seçime tek aday ve tek liste ile giden MHP’de delegelerin 210 tanesinin oyunu alan Mehmet Salih Söylemez yeniden merkez ilçe başkanı seçildi.

 

Güven tazeleyen Başkan Söylemez yaptığı konuşmada, ”Malum olduğu üzere yakın zamanda gerçekleştirilmiş olan milletvekilliği seçimlerinde 18 bin 100 oy alarak şimdiye kadar alınmamış büyük bir başarı elde ettik. Bu başarı tüm teşkilat mensuplarımızın koordineli çalışmasının sonucunda oldu. Bu açıdan gecesine gündüzüne katarak seçimlerde çalışmış tüm dava arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Tabi biz seçimin hemen ertesi günün de durmadan çalışmaya devam ettik. Nitekim il başkanımızın ve genel merkezimizin de onayları ile Sungu ve Yaygında belde teşkilatlarımızı kurduk.  Yeni atanan başkanlarıma başarılar diliyorum. Fakat bu kadarla da bitmedi. Biz mahalle temsilcilikleri ile köy temsilciliklerimizi de aktif ettik. Aynı zamanda hızla üye sayımızı artırmaya çalıştık. Göreve geldiğimiz ilk zamanda üye sayısı hedefimiz Muş merkez için 400 sayısını bularak delege sistemine geçmekti.  Şükürler olsun bu hedefimizi fazlasıyla tutturduk. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100 yılında on katı olan 1000 sayısına ulaşmak. Bu hedefi de salonda bu günümü milliyetçi ülkücü hareket için bağışlamış olan değerli dava arkadaşlarımız ile başarırız.”dedi.

 

ARAMIZA SIZARAK FİTNE ATEŞİNİ YAKMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

 

Başkan Söylemez,”Aramıza sızarak fitne ateşini yaymak isteyen her türlü şer odaklarına karşı bilgi sahibiyiz. Kimlerin nerelerde hangi fitne ateşini yaktığının farkındayız. Teşkilat olarak diriyiz ve canlıyız. Merkez ilçe teşkilatı olarak Liderimizin çizdiği çizgideyiz ve olacağız. Farklı hesaplar güdenlere karşı da uyanık ve diri olacağız. Malum olduğu üzere önümüzde yerel seçimler var. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümü Cumhur İttifakı’nın muazzez ve muhterem başarısıyla perçinlenmiş, bunun yanında milletimiz geleceğini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde görmüş ve bunu da tescillemiştir. Yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak bize düşen genel başkanımızın söylediği gibi “Merkezden Yerele Tek Yürek Olmuş Türkiye’yi bir araya getirmektedir.  Çok kıymetli destekleri ile teşkilatımıza güç katan yönetici arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve yeni yönetimdeki arkadaşlarımız ile yol yürüyeceğimizi belirtmek istiyorum. Kimseye bir kırgınlığım ya da küskünlüğüm de yoktur. Tüm teşkilat mensuplarımıza kapım her daim açıktır. Şu anda yönetimde olmayan arkadaşlarımızla da ülkücülük hukuku içerisinde haklarımı helal ediyorum. Kongreme teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. “dedi.

 

Kongreye MHP Muş il başkanı, ilçe başkanları, ülkü ocakları başkanı, sendika temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

 

Program sırasında genel merkezden onay alınarak kurulmuş olan Yayın ve Sungu belde teşkilatlarının da yetki belgeleri Sungu belde başkanı Maşallah Çiftçi ve Yaygın belde başkanı Mehmet Sıddık Elpe’ye teslim edildi.

 

Haber Metin Bozkurt

Resmi İlanlar