MUŞ Haber Girişi : 29 Ocak 2024 18:40

Muş'ta köy yaşam merkezleri kadınların hayatını değiştirdi

Muş'ta köy yaşam merkezleri kadınların hayatını değiştirdi
Muş'ta Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Ağaçlık köyünde kurulan Yaşam Merkezinde açılan kurslara katılan köylü kadınlar, bir yandan öğrenirken, diğer yandan da sosyalleşerek günün stresini atıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Milli Eğitim ile Tarım ve Orman bakanlıklarının iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında merkeze bağlı Ağaçlık köyünde kullanılmayan okul binası 2 yıl önce Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü.

 

 

 

 

Kurslara katılan köydeki kadınlar, çeşitli alanlarda hem el becerilerini geliştirip meslek ediniyor hem de ürettiklerini satarak kazanç sağlıyor.

 

 

 

 

 

“ÇOCUKLARININ ÇEYİZLERİNİ DE HAZIRLAMA FIRSATI BULUYORLAR”

 

 

Kursiyerlere nakış eğitimi de verdiklerini  ve kursa katılan kadınların perde dikmeyi öğrendiklerini söyleyen usta öğretici Söylemez Esmer, "Burada sadece nakış değil elbise dikmeyi de öğretiyoruz. Burada yaptıkları ürünleri satıp aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Bunun yanı sıra çocuklarının çeyizlerini de hazırlama fırsatı buluyorlar. 14 öğrencimiz var. Kursumuz 9 ay devam ediyor. Burada okuma yazma öğrenen kadınlarımız da var. Köydeki kadınlar zamanlarının büyük bölümünü burada geçirip sosyalleşiyor." diye konuştu.

 

 

 

 

 

“BURADA ÖĞRENDİKLERİMİZLE BİRÇOK İŞ YAPIYORUZ”

 

 

Merkezdeki dikiş nakış kursuna katılan 3 çocuk annesi Aynur Yılmaz ise "Burada çok güzel işler öğrendik. Buraya sadece dikiş için gelmiyoruz. Çok güzel bir ortam var. Burada öğrendiklerimizle birçok iş yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri satıyoruz. Bize çok faydası oluyor." dedi.

 

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar